Cum setezi ce iconițe sunt afișate în zona de notificare din Windows 10

Zona de notificare de pe bara de activități este prezentă în Windows de foarte mult timp. Ea a continuat să se îmbunătățească și să ne ajute să obținem acces rapid la funcțiile sistemului, la notificările de sistem și la aplicații, în toate sistemele de operare Windows, începând cu Windows 95. Zona de notificare este încă aici, în Windows 10, și este mai personalizabilă decât oricând, deși unele lucruri s-au schimbat față de trecut. În acest articol îți vom arăta cum să setezi ce iconițe sunt afișate în zona de notificare din Windows 10. După cum vei vedea în acest ghid, procedura este destul de diferită față de cea din versiunile mai vechi de Windows:

NOTĂ: Capturile de ecran din acest articol sunt realizate în Windows 10 cu Anniversary Update. Windows 10 Anniversary Update este disponibil în mod gratuit, pentru toți utilizatorii de Windows 10, începând cu 2 august 2016.

Cum accesezi setările zonei de notificare din Windows 10

Pentru a putea spune ce iconițe vrei să fie afișate în Zona de notificare de pe bara de activități, va trebui mai întâi să deschizi fereastra de setări pentru ea, numită "Selectați ce pictograme apar în bara de activități".

O metodă rapidă de a deschide această fereastră este să dai clic dreapta (sau să apeși și să ții apăsat) pe o zonă liberă de pe bara de activități. În meniul contextual, apasă pe Setări.

Această acțiune te va duce la secțiunea Bară de activități din aplicația Setări.

Pentru a deschide setările Zonei de notificare , derulează în jos prin lista de setări pentru bara de activități și apasă pe legătura "Selectați ce pictograme apar în bara de activități" din partea dreaptă a ferestrei.

O a treia metodă de a ajunge la setările zonei de notificare este să folosești aplicația Setări. Deschide aplicația Setări urmând oricare dintre metodele descrise aici: 9 metode de a deschide aplicația Settings (Setări) în Windows 10. Apoi, mergi la Personalizare și apasă pe secțiunea Bară de activități din coloana stângă. În partea dreaptă a ferestrei, apasă pe legătura "Selectați ce pictograme apar în bara de activități".

Cum setezi ce iconițe sunt afișate în zona de notificare de pe bara de activități din Windows 10

Indiferent de metoda pe care o alegi ca să ajungi aici, acum ar trebui să vezi secțiunea "Selectați ce pictograme apar în bara de activități" din aplicația Setări.

Această fereastră listează toate iconițele care sunt afișate sau pot fi afișate pe bara de activități. Fiecare iconiță are un comutator în dreapta, pe care îl poți folosi pentru a activa sau dezactiva respectiva iconiță pe bara de activități. Chiar este atât de simplu!

De asemenea, dacă preferi să vezi toate iconițele pe bara de activități, poți să activezi comutatorul "Întotdeauna afișați toate pictogramele în zona de notificare".

Dacă nu vrei să vezi nicio iconiță pe bara ta de activități, dezactivează comutatorul.

Cum selectezi ce iconițe de sistem sunt afișate în zona de notificare de pe bara de activități din Windows 10

Acum știm cum să selectăm ce iconițe sunt afișate pe bara de activități din Windows 10. Totuși, există câteva iconițe care sunt mai speciale. Vorbim despre iconițele de sistem. Acestea sunt iconițele caracteristicilor Windows 10 precum Ceas, Volum, Rețea, Alimentare ș.a.m.d.

Pentru a putea selecta ce iconițe de sistem vor fi afișate pe bara de activități, va trebui să mergi la fereastra "Activați sau dezactivați pictogramele de sistem". Din fericire, să ajungi acolo este foarte ușor. Tot ce trebuie să faci este să te întorci la secțiunea Bară de activități din aplicația Setări. Asta înseamnă că trebuie să apeși pe butonul Înapoi din secțiunea "Selectați ce pictograme apar în bara de activități".

Dacă începi de la zero, deschide aplicația Setări , mergi la Personalizare -> Bară de activități și apoi, imediat sub "Selectați ce pictograme apar în bara de activități" , vei găsi legătura pentru "Activați sau dezactivați pictogramele de sistem". Apasă pe ea.

Așa cum poți să vezi în captura de ecran de mai jos, toate iconițele de sistem sunt listate și toate au un comutator de pornit/oprit pe care îl poți folosi pentru a afișa sau a ascunde aceste iconițe.

Setează fiecare iconiță așa cum îți dorești și schimbările pe care le vei face vor fi aplicate pe bara de activități din Windows 10.

Concluzie

După cum vezi, nu este complicat să setezi iconițele care vor fi afișate sau nu în zona de notificare de pe bara de activități din Windows 10. Totuși, procesul este foarte diferit de cel din trecut. Sperăm ca acest ghid să te fi ajutat să faci lucrurile să meargă așa cum ai vrut. Dacă ai întrebări sau probleme, nu ezita să ne lași un comentariu mai jos.