Cum redimensionezi Meniul Start din Windows 10

Atunci când Microsoft a lansat Windows 8, mulți utilizatori au fost foarte dezamăgiți de dispariția Meniului Start. Pentru a le recâștiga simpatia, Microsoft a trebuit să îi mulțumească în Windows 10, luând decizia de a aduce înapoi Meniul Start. Partea bună este că nu au reintrodus vechiul Meniu Start din Windows 7, ci i-au creat un design nou, făcându-l să fie mai bun decât a fost înainte. Una dintre caracteristicile cele mai interesante ale noului Meniu Start din Windows 10 este faptul că poate fi redimensionat. Citește acest ghid și vei vedea cum se face:

Cum redimensionezi Meniul Start în Windows 10

După ce pornești Windows 10, Meniul Start este probabil unul dintre primele lucruri pe care le vei observa pe desktop-ul tău. Este de fapt o combinație a ecranului Start din Windows 8 și a Meniului Start din Windows 7. Astfel, acesta are o listă de aplicații și setări în partea stânga și o secțiune cu dale dinamice în dreapta.
În esență,
Meniul Start din Windows 10 are un design similar celorl alte aplicații din sistem și poate fi redimensionat în același fel. Pentru a-l redimensiona, deschide Meniul Start prin apăsarea butonului Start din colțul din stânga jos al ecranului.

După ce se deschide, Meniul Start va arăta astfel:

Pentru a redimensiona Meniul Start pe orizontală, poziționează cursorul pe marginea sa dreaptă, până ce devine o săgeată cu două capete.

Acum apasă și trage cursorul spre stânga pentru a micșora Meniul Start. Va arăta așa:

Pentru a mări Meniul Start pe orizontală, apasă pe marginea dreaptă și trage-l spre dreapta. Meniul va arăta astfel:

Vei vedea că redimensionarea pe orizontală face Meniul Start să se adapteze la dalele dinamice în timp ce-l tragi, alocând spațiul necesar lor.

Redimensionarea pe verticală este un proces similar: poziționează cursorul pe marginea de sus a Meniului Start deschis, astfel:

Apoi apasă și trage în jos sau în sus pentru a redimensiona Meniul Start. În acest caz redimensionarea nu face ca meniul să se adapteze la dale, ci funcționează ca și în cazul aplicațiilor. Este bine de reținut că nu poți să redimensionezi meniul pe diagonală, deoarece cele două metode de redimensionare (pe orizontală și pe verticală) sunt puțin diferite și nu pot fi combinate.

NOTĂ: Redimensionarea Meniului Start nu este același lucru cu a-l seta să ocupe tot ecranul ca în Windows 8.1. Dacă asta este ceea ce vrei, poți să afli cum se face aici: Cum setezi meniul Start să ocupe tot ecranul în Windows 10.

Concluzie

Meniul Start este unul dintre cele mai bune și cele mai folosite elemente din Windows 10. Acesta poate fi personalizat în multe feluri, inclusiv prin redimensionarea sa. Datorită modului în care este creată interfața de utilizare a Windows 10, este ușor să faci aceste redimensionări ale Meniului Start. Ție ce îți place cel mai mult la Meniul Start din Windows 10? Spune-ne ce opinii ai în comentariile de mai jos.