Cum ștergeți istoricul și datele de navigare din Internet Explorer

Există motive pentru care veți dori să ștergeți istoricul și datele de navigare stocate de aplicația tactilă Internet Explorer. De exemplu, atunci când tastați în bara de adrese, unele dintre sugestiile care apar se bazează pe istoricul căutărilor voastre și poate că nu doriți ca ceilalți să vadă ce saituri ați vizitat în trecut. De asemenea, prin ștergerea cookie-urilor de navigare, experiența pe anumite saituri s-ar putea schimba deoarece acestea vă trasmit informații pe baza acestor cookie-uri. În acest articol vă vom arăta ce date de navigare pot fi șterse în aplicația tactilă Internet Explorer 11 și cum să le ștergeți.

Cum accesați istoricul și datele de navigare în Internet Explorer

Pentru a accesa datele de navigare salvate în aplicația tactilă Internet Explorer, trebuie să ajungeți la secțiunea Istoric a navigatorului de internet.

Pentru a face acest lucru, trebuie să deschideți aplicația Internet Explorer. Dacă nu știți cum să faceți asta, vă rugăm să citiți secțiunea "Cum deschideți cele două versiuni Internet Explorer în Windows 8.1" din acest articol.

Apăsați pe butonul Instrumente pagină (mica pictogramă cu o cheie) pe care îl găsiți în partea dreaptă a barei de adrese.

Acum alegeți Opțiuni în meniul care a apărut.

În acest moment s-a deschis fila Opțiuni Internet Explorer. Derulați în jos până la secțiunea Istoric și apăsați butonul Selectare.

Acum puteți alege datele pe care să le ștergeți. Apăsați butonul Ștergere după ce ați selectat toate tipurile de date pe care vreți să le ștergeți.

Ce date de navigare pot fi șterse?

Datele de navigare salvate în calculator sunt împărțite în următoarele categorii:

  • Imagini memorate în cache - navigatorul vostru salvează imagini și alte fișiere media de pe saiturile pe care le vizitați pentru ca acestea să se încarce mai repede data viitoare când le vizitați. Bifați această căsuță pentru a șterge aceste date.

  • Module cookie - dacă vreți să aflați mai multe despre modulele cookie și rolul lor în navigarea pe internet, puteți citi acest articol: Ce sunt cookie-urile și care este scopul lor?. Dacă vreți să le ștergeți, bifați această căsuță.

  • Istoric navigare - istoricul de navigare este o listă ce conține toate saiturile pe care le-ați vizitat. Bifați această căsuță pentru a-l șterge.

  • Istoric descărcări - navigatorul vostru păstrează o listă cu toate fișierele pe care le-ați descărcat de pe internet. Bifați această căsuță pentru a șterge această listă. Țineți minte că în acest fel doar lista de fișiere va fi ștearsă iar fișierele vor rămâne în continuare pe dispozitiv.

  • Date formular salvate - Internet Explorer stochează datele pe care le-ați utilizat pentru a completa formulare pe diverse saituri, dacă îi permiteți acest lucru. Bifați această căsuță pentru a șterge datele din formulare care au fost salvate până în acest moment.

  • Parole salvate - bifați această căsuță pentru a șterge parolele salvate pentru saiturile pe care le-ați vizitat.

    Pentru mai multe informații referitoare la salvarea și administrarea parolelor, citiți acest articol: Cum administrăm parolele salvate de aplicația tactilă Internet Explorer.

  • Date Protecție antimonitorizare, Filtrare ActiveX și Do Not Track (Nu monitoriza) - bifați această căsuță pentru a șterge saiturile pe care le-ați exclus din ActiveX Filtering și datele pe care navigatorul le utilizează pentru a detecta potențialele monitorizări.

Cum ștergeți datele de navigare din aplicația tactilă Internet Explorer

Pentru a șterge datele de navigare, bifați tipurile de date pe care doriți să le ștergeți. Apoi, alegeți dacă doriți să activați sau să dezactivați comutatorul "Păstrați datele pentru preferințe atunci când ștergeți istoricul". Activarea acestuia vă permite să ștergeți toate datele de navigare iar dezactivarea lui va face ca datele de navigare si istoricul pentru saiturile din lista de preferințe să fie păstrate.

Apăsați butonul Ștergere.

Un mesaj de confirmare va apărea, pentru a vă informa că istoricul de navigare a fost șters.

Concluzie

Ștergerea datelor de navigare poate fi utilă în tot felul de situații, în special atunci când doriți să lăsați o altă persoană să vă utilizeze dispozitivul dar nu doriți ca aceasta să poate accesa cu ușurință saiturile pe care le-ați vizitat sau să se autentifice cu datele voastre de logare. Sperăm că acest ghid vă este util. Dacă mai aveți și alte întrebări, nu ezitați să le puneți utilizând formularul de mai jos.