Cum ștergi un cont de utilizator în Windows

Ai nevoie să ștergi un cont de utilizator de pe calculatorul ori dispozitivul tău cu Windows? Vrei să știi cum păstrezi fișierele personale ale unui cont șters? Atunci ai găsit ghidul potrivit. Îți vom oferi două metode prin care poți șterge conturi de utilizator în Windows. Prima metodă merge în toate versiunile de Windows, iar a doua doar în Windows 10. Să începem:

IMPORTANT: Prima metodă din acest ghid funcționează pentru toate versiunile de Windows și îți permite să păstrezi fișierele personale ale utilizatorului șters. Dar, dacă ai nevoie să păstrezi datele acelui utilizator, cel mai bine este să faci o copie de siguranță (backup) înainte de a începe procedura de ștergere. Înainte de a merge mai departe cu instrucțiunile din acest ghid, autentifică-te în Windows cu un cont de utilizator care este administrator, diferit de contul pe care urmează să-l ștergi.

Cum ștergi un cont de utilizator din Panoul de Control, în Windows

Această metodă merge la fel în Windows 7, Windows 10 și în Windows 8.1. Primul pas este să deschizi Panoul de Control. Dacă ai nevoie de ajutor cu această sarcină, citește aceste ghiduri:

Apoi, apasă pe legătura “Conturi de utilizator” (în Windows 10) sau “Conturi utilizator și siguranța familiei (în Windows 7 și în Windows 8.1).

În secțiunea “Conturi de utilizator, caută o legătură care spune “Eliminare conturi utilizator” (în Windows 10) sau “Adăugare sau eliminare conturi utilizator” (în Windows 7 și în Windows 8.1).

Se deschide o listă cu toate conturile de utilizator care există pe sistemul tău cu Windows. Alege contul pe care vrei să îl ștergi, dând clic pe el.

Acum sunt afișate câteva opțiuni pe care le poți face cu contul ales. Apasă pe legătura “Ștergere cont.

Ești întrebat(ă) dacă vrei să păstrezi fișierele contului care va fi șters. Poți alege “Ștergere fișiere, opțiune care șterge toate fișierele contului respectiv ori poți alege “Păstrare fișiere”, alegere care va muta pe desktop-ul contului de unde faci ștergerea, fișierele personale ale contului șters într-un folder cu numele contului șters.

Folderele care vor fi păstrate sunt: Documente, Preferințe, Muzică, Imagini și Fișiere video.

Dacă ai ales “Păstrare fișiere”, ești întrebat(ă) dacă ești sigur(ă) că vrei să ștergi contul utilizatorului respectiv. Apasă “Ștergere cont și ai terminat.

Dacă ai ales să păstrezi fișierele contului șters, le vei găsi pe desktop-ul tău, într-un folder cu numele contului șters.

Cum ștergi un cont de utilizator din aplicația Setări, în Windows 10

Această metodă merge doar în Windows 10. Dacă folosești acest sistem de operare, deschide aplicația Setări și apasă pe opțiunea Conturi (Accounts).

În coloana din stânga, alege “Familie și alte persoane (Family & other people). În partea dreaptă, alege contul de utilizator pe care vrei să-l ștergi, dând clic pe el ori apăsând pe numele lui. Apoi, apasă butonul Eliminare (Remove).

Ești informat(ă) că ștergerea contului va elimina toate datele sale, inclusiv elementele de pe desktop, descărcările, documentele, fotografiile, muzica și alte fișiere. Dacă vrei să continui cu procesul de ștergere, apasă “Ștergeți contul și datele” (Delete account and data).

Contul ales este șters fără a mai fi nevoie de alte confirmări.

Concluzie

Acum știi cum se șterg conturile de utilizator de pe orice sistem cu Windows. Urmează instrucțiunile noastre și nu vei avea probleme. Dacă ai întrebări ori nelămuriri, nu ezita să lași un comentariu.