Panoul de control – Comutarea între vizualizarea clasică sau după categorii

Panoul de control din Windows este locul unde puteți găsi toate setările importante de sistem. De aceea a fost optimizat în fiecare versiune de Windows, iar Windows 7 nu face excepție de la această regulă. Noua versiune include multe îmbunătățiri, menite să ajute utilizatorii să găsească și să modifice setările mult mai repede. Chiar și așa, întotdeauna vor fi oameni care preferă să folosească metodele de lucru mai vechi. Din acest motiv, în articolul de față, voi compara noul Panou de control cu cel din Windows XP și Windows 2000. De asemenea, voi arăta cum se face comutarea între modul clasic de vizualizare și cel nou, implicit, pentru a vă ajuta să vă orientați mai rapid.

Comparație între Panourile de control: Windows XP vs. Windows 7

Vizualizarea clasică din Panoul de control din Windows XP și Windows 2000 este formată dintr-o listă lungă de elemente de configurare. Din moment ce opțiunea de căutare lipsește, căutarea opțiunii de care aveți nevoie se poate dovedi puțin dificilă.

Panoul de control din Windows 7 îmbunătățește schimbările introduse de Windows Vista. Avem 8 categorii principale de opțiuni din care putem să alegem și putem foarte ușor să căutăm un element folosind căsuța de căutare din Panoul de control.

Dacă faceți clic pe o categorie veți avea acces la o listă cu sub-categorii și principalele elemente de configurare. Când deschideți o sub-categorie aveți acces la toate elementele de configurare disponibile pentru ea. Pentru eficiență folosiți direct căsuța de căutare din colțul dreapta-sus a Panoului de control.

Aceasta accelerează procesul de căutare al elementelor de configurare și, după câteva utilizări, veți deveni cu siguranță dependent și veți găsi Panoul de control din Windows XP destul de rigid și greu de utilizat.

Cum să faci comutarea între vizualizarea din Windows XP și cea din Windows 7

Deschideți meniul Start și apoi Panoul de control. În partea dreaptă a ferestrei se găsește un câmp numit ”Vizualizare după” cu câteva opțiuni disponibile pentru selecție. Apăsați pe săgeata de lângă ea și selectați modul în care vreți să fie afișate elementele din Panoul de control.

Selectarea ”Pictograme mari” sau ”Pictograme mici” este echivalentul vizualizării din Panoul de control clasic din Windows XP. Singura diferență între aceste opțiuni este mărimea cu care vor fi afișate pictogramele. ”Categorie” este opțiunea implicită în Windows 7 și înseamnă că elementele vot fi organizate în categorii.

Dacă alegeți să folosiți vizualizarea clasică din Windows XP, puteți totuși folosi caseta de căutare din colțul dreapta-sus al ferestrei. Vă va ajuta să găsiți elementele căutate mult mai rapid decât defilarea prin liste lungi de scurtături.