9 metode de a deschide aplicația Settings (Setări) în Windows 10

După puțin mai bine de un an, Windows 10 se găsește deja pe sute de milioane de calculatoare și dispozitive. Văzând cât de importantă a devenit aplicația Settings (Setări) , ne-am gândit că ar fi o idee bună să îți spunem care sunt toate metodele pe care le știm pentru a o deschide . Acest articol este un rezumat care sperăm că îți va fi util. Iată toate metodele de a deschide aplicația Settings (Setări) în Windows 10:

NOTĂ: Capturile de ecran pe care le vom folosi în acest articol sunt realizate în Windows 10 cu Anniversary Update. Windows 10 cu Anniversary Update va fi disponibil în mod gratuit, pentru toți utilizatorii de Windows 10, începând cu 2 august 2016.

1. Folosește scurtătura Settings (Setări) din meniul Start

Utilizarea Meniului Start este poate c ea mai rapidă metodă de a deschide aplicația Settings (Setări) . Deschide Meniul Start și, în secțiunea din stânga sa, vei găsi o scurtătură pentru Settings (Setări) .

Dacă dai clic sau apeși pe butonul Expand (Extindere) din colțul stânga sus al Meniului Start , numele Settings (Setări) este afișat lângă iconița sa. Astfel, ai confirmarea că apeși pe ce trebuie.

2. Folosește căutarea /Cortana

Pe desktop, folosește caseta de căutare și, în ea, scrie ”settings” . După ce s-au încărcat rezultatele, apasă pe Enter sau pe rezultatul Settings .

3. Folosește Action Center (Centrul de acțiune)

Windows 10 include o caracteristică numită Action Center (Centru de acțiune) , un loc unde vezi notificări despre lucrurile care se întâmplă pe dispozitivul tău, precum și o secțiune pentru acțiuni rapide pe care le poți realiza. Deschide Centrul de acțiune apăsând pe iconița sa din Zona de notificare , la capătul din dreapta barei de activități.

În partea inferioară a acestui panou, vei vedea o secțiune numită Quick Actions (Acțiuni rapide) . În ea, apasă pe All settings (Toate setările) și aplicația Settings (Setări) se va deschide.

4. Folosește meniul clic dreapta pe bara de activități

În ultimele build-uri de Windows 10, poți să lansezi aplicația Settings (Setări) și din meniul clic dreapta de pe bara de activități. Pentru a face acest lucru, dă clic dreapta sau apasă lung oriunde pe un spațiu gol de pe bara de activități. Apoi, apasă pe Settings (Setări) .

Această acțiune va deschide aplicația Settings (Setări) și te va duce automat la secțiunea Taskbar (Bară de activități) .

5. Fixează aplicația Settings (Setări) la Meniul Start sau pe bara de activități

Dacă folosești aplicația Settings (Setări) des, poate fi o idee bună să îi fixezi scurtătura la bara de activități sau la Meniul Start . Pentru a face acest lucru, deschide Meniul Start și localizează scurtătura Settings (Setări) . Apoi, dă clic dreapta sau ține apăsat pe iconița ei până când apare un meniu contextual. Din acest meniu, selectează Pin to Start (Fixează la Start) sau More -> Pin to taskbar (Mai mult -> Fixează la bara de activități) , în funcție de locul unde vrei să fie pusă scurtătura.

După ce ai făcut una dintre aceste acțiuni, vei putea să lansezi rapid aplicația Setări , fie din Meniul Start , fie de pe bara de activități.

6 . Folosește tastatura

Poate cea mai rapidă metodă de a deschide aplicația Settings (Setări) este să folosești o combinație de taste. Dacă preferi această metodă, tot ce trebuie să faci este să apeși tastele Windows + I simultan. Această acțiune va deschide imediat aplicația Settings (Setări) .

7 . Folosește File Explorer

Și File Explorer îți oferă o metodă rapidă de a deschide aplicația Settings (Setări) . Deschide File Explorer și mergi la This PC (Acest PC) .

Extinde fila Computer din meniul panglică din partea de sus a ferestrei, după care apasă pe Open Settings (Deschide setările) .

8. Folosește Panoul de control

Aceasta este o altă metodă pe care am găsit-o, însă este una cam complicată. Deschide Panoul de control și mergi la User Accounts (Conturi de utilizator) . Apoi, apasă pe “Make changes to my account in PC Settings (Fă modificări la contul meu în Setări)” . Aceste acțiuni te vor duce la secțiunea Your account (Contul tău) din aplicația Settings (Setări) .

9. Folosește Linia de comandă sau PowerShell

Dacă îți plac mediile în linie de comandă, atunci probabil că îți va plăcea această metodă: presupune folosirea Liniei de comandă sau a PowerShell . Deschide aplicația pe care o preferi, iar apoi rulează comanda: start ms-settings:

După ce apeși pe tasta Enter , Windows 10 va lansa imediat aplicația Settings (Start) .

Concluzie

Acestea sunt toate metodele pe care le știm pentru a deschide aplicația Settings (Setări) din Windows 10. Totuși, s-ar putea să mai existe și altele. Drept urmare, dacă știi și altele, nu ezita să ni le spui în comentariile de mai jos. Promitem să actualizăm acest articol.