Securitate pentru toți - Recenzie Bitdefender Total Security 2017

Rating:
5 out of 5 stars

Bitdefender este unul dintre dezvoltatorii antivirus de top din lume, produsele lor de securitate oferind în mod constant un nivel de protecție foarte bun. Cel mai recent produs de securitate pentru consumatori - Bitdefender Total Security Multi-Device 2017 - este disponibil de ceva timp și, bineînțeles, am vrut să vedem ce are de oferit și cât de bine funcționează. După o săptămână de teste, în acest review poți să vezi ce am aflat despre noua versiune de Bitdefender:

Experiența de descărcare și instalare

Dacă vrei Bitdefender Total Security 2017 , primul lucru pe care va trebui să îl faci este să îți creezi un cont pe saitul lor web, pe care apoi îl vei folosi pentru a îți administra și controla toate licențele și dispozitivele protejate de Bitdefender. Chiar dacă tot ce vrei este doar să descarci și să instalezi o versiune de evaluare a Bitdefender , tot va trebui să îți creezi un cont. Pentru a îl crea, este necesar să le oferi numele și adresa ta de email. După ce ai făcut acest lucru, poți să descarci fișierul de instalare, care este un executabil numit bitdefender_windows_[activation_key].exe. El ar trebui să aibă o dimensiune de numai 11,2 MO.

Totuși, la lansarea sa, vei afla că suita de securitate trebuie să descarce încă 388,7 MO de date de pe serverele Bitdefender. Este un număr mare, dar trebuie să ai răbdare să se descarce toate aceste date pentru că altfel, produsul nu se poate instala. Evident, dacă ai o conexiune slabă la internet, acest lucru poate să dureze destul de mult.

După ce sunt descărcate toate datele necesare, Bitdefender Total Security 2017 începe procesul de instalare. Dacă vrei, acum poți să alegi să transmiți sau să nu transmiți rapoarte anonime către Bitdefender, precum și să alegi limba care va fi folosită și locația unde vrei să instalezi antivirusul pe calculatorul tău cu Windows.

Apasă pe butonul de instalare și Bitdefender va începe procesul. În acest timp, suita va rula și o scanare antivirus rapidă pentru a se asigura că PC-ul tău nu este infectat cu malware. Dacă totul merge bine și calculatorul tău nu este extrem de lent, Bitdefender Total Security 2017 ar trebui să fie gata de utilizare într-un minut ori două.

După ce este gata instalarea, trebuie să te conectezi la contul tău Bitdefender sau să îți creezi unul în cazul în care nu ai deja, pentru a putea activa Bitdefender Total Security 2017.

Apoi, Bitdefender Total Security 2017 își încarcă interfața de utilizare și modulele de protecție. Nu este necesar să îți repornești calculatorul cu Windows, deoarece suita de securitate te poate proteja imediat. În câteva minute, va declanșa și o actualizare automată a bazei de date cu definiții de viruși, acesta fiind un lucru bun deoarece înseamnă că o să primești protecție la zi din prima clipă.

Bitdefender Total Security 2017 este o suită de securitate ușor de instalat pe calculatorul tău. Însă îți cere câteva informații personale, necesare pentru a îți crea un cont online. De asemenea, pentru a o instala va trebui să descarci destul de multe date de la Bitdefender.

Integrarea cu Windows, navigatoarele web și aplicațiile Windows universale

În timpul procesului său de instalare, BitDefender Total Security Multi-Device 2017 dezactivează automat Windows Defender și Windows Firewall , astfel eliminând posibilele conflicte și probleme de performanță care ar putea să apară din cauză că rulezi două produse de securitate similare simultan. BitDefender se integrează foarte bine cu Windows 10 și din punct de vedere al rețelisticii - noi nu am avut niciun fel de probleme la crearea sau asocierea la un grup de domiciliu din rețeaua locală, nici când am folosit aplicații Windows universale.

Modulul firewall inclus în Bitdefender Total Security 2017 este capabil să detecteze profilul de rețea pe care l-ai setat în Windows și să își ajusteze nivelul de protecție corespunzător. Totuși, face acest lcuru doar prima dată când te conectezi la o rețea - dacă vei modifica profilul de rețea mai târziu, va trebui să faci același lucru și în Bitdefender , manual.

Din punct de vedere al securității online, Bitdefender Total Security 2017 alege să te protejeze scanând și filtrând tot traficul de internet de pe calculatorul tău. Nu include nicio extensie de browser web și apreciem acest lucru.

Un aspect pe care l-am evaluat a fost să vedem cât de mult crește Bitdefender Total Security 2017 timpul de pornire al calculatorului. Pentru asta, am instalat BootRacer și am făcut câteva măsurători înainte și după ce am instalat suita de securitate. Bitdefender Total Security 2017 a adăugat doar o secundă la timpul de pornire al laptopului nostru de test, aceasta fiind o creștere de 2%. Neglijabil!

Suita de securitate a avut nevoie de numai 150 de MO de memorie RAM pe sistemul nostru de test pentru a își rula procesele de bază. Este un număr mică pentru orice calculator modern.

Pentru a ne face o idee mai completă despre impactul pe care l-a avut Bitdefender Total Security 2017 asupra performanțelor calculatorului nostru de test, am rulat și benchmark-ul Home accelerated oferit de PCMark 8. Am rulat acest benchmark înainte și după ce am instalat Bitdefender Total Security 2017. Am aflat că suita de securitate nu are niciun efect negativ asupra performanței laptopului nostru de test. Acesta este un rezultat foarte bun.

Bitdefender Total Security 2017 este o suită de securitate foarte bine integrată cu Windows și caracteristicile sale de rețea. Faptul că nu îți încetinește calculatorul este de asemenea un aspect pozitiv important.

Ușurința de utilizare și configurare

Bitdefender oferă o interfață de utilizare cu un design bun, ușor de folosit, de înțeles și de navigat. Fiecare acțiune din Bitdefender Total Security Multi-Device 2017 pornește din consola principală, care folosește paleta clasică de culori a Bitdefender: gri închis, alb, verde și roșu puternic.

Desigur, totul depinde de unde te găsești în interfața de utilizare și de starea de securitate a calculatorului tău cu Windows. De exemplu, modulele principale folosesc culori de fundal gri închis, setările au fundaluri albe și mesajele importante sunt verzi atunci când totul este bine și roșii când apar amenințări.

Bitdefender Total Security 2017 folosește o mulțime de dale și comutatoare în interfața sa de utilizare. Acestea fac produsul să fie ușor de folosit inclusiv pe ecranele tactile, astfel că va fi apreciat și de utilizatorii de tablete sau dispozitive hibride cu Windows.

Dacă ai nevoie de ajutor, Bitdefender Total Security 2017 îți oferă o secțiune separată, dedicată doar acestui scop. Documentația se găsește online pe saitul Bitdefender dar, dacă vrei să ceri suport, poți face acest lucru direct din secțiunea de suport a Bitdefender Total Security 2017. Dacă preferi să vorbești direct cu un om, dacă mergi online, vei afla că poți să contactezi specialiștii de suport ai Bitdefender prin email, forumuri, chat dar și prin telefon.

Din punct de vedere al alertelor și notificărilor, Bitdefender Total Security 2017 este un produs de securitate care îți spune de fiecare dată când se întâmplă ceva important pe calculatorul tău. În perioada de timp în care am folosit acest produs, am văzut alerte atunci când au fost detectate amenințări malware, precum și notificări despre starea conexiunilor de rețea, similare cu cea din imaginea de mai jos.

Bitdefender Total Security 2017 include și jurnale detaliate care sunt ușor de înțeles. Deși poți să vezi aceste jurnale atunci când se termină o scanare antivirus, le poți accesa și prin secțiunea de notificări din interfața de utilizare.

Bitdefender Total Security 2017 este o suită de securitate care îți oferă o interfață de utilizare cu un design bine gândit, ușor de folosit de către orice tip de utilizator. Îți oferă atât simplitate (pentru utilizatorii începători) cât și o mulțime de setări și opțiuni (pentru utilizatorii avansați care vor control total). Din punctul nostru de vedere, designerii interfeței de utilizare a Bitdefender au făcut o treabă foarte bună.

Citește pagina următoare a acestui review și vei afla cât de eficient este Bitdefender în a-ți proteja calculatorul de atacurile din rețea și de malware. De asemenea, vei vedea și care este verdictul nostru final pentru acest produs antivirus.