Securitate pentru toți - Recenzie ESET Smart Security Premium

Rating:
5 out of 5 stars

ESET este una dintre companiile de top în domeniul securității, iar produsele lor au fost validate de o mulțime de organizații de securitate pe parcursul anilor. Cea mai recentă soluție completă de securitate se numește ESET Smart Security Premium și pe lângă clasicele module antivirus, firewall sau scut web, ne oferă și o serie de instrumente suplimentare care ar trebui să facă acest produs și mai atractiv. Am fost curioși să vedem tot ce are de oferit ESET Smart Security Premium și cât de bun este la a ne proteja. Am decis să îl folosim și să îl testăm pentru mai bine de o săptămână și acum suntem pregătiți să îți spunem părerea noastră și tot ce am aflat. Citește acest review până la capăt și vei ști dacă ESET Smart Security Premium este produsul antivirus potrivit ție:

Experiența de descărcare și instalare

Pentru a obține ESET Smart Security Premium pe PC, vei începe prin a descărca un mic fișier executabil numit eset_smart_security_live_installer_us.exe. Are o dimensiune de numai 3 MO, dar în timpul instalării va descărca încă 153 MO de fișiere de pe serverele ESET.

Expertul de instalare va începe prin a îți cere să accepți termenii de utilizare, să alegi dacă vrei să activezi sistemul de feedback ESET LiveGrid și să activezi sau să dezactivezi detecția aplicațiilor potențial nedorite. Îți recomandăm să activezi opțiunea ESET LiveGrid, deoarece îi va ajuta pe inginerii ESET să colecteze informații despre elementele suspicioase și să le proceseze cât mai rapid cu putință. Acest lucru va face ca produsele ESET să reacționeze mai rapid la amenințările noi. De asemenea, credem că este o idee bună să activezi detecția aplicațiilor potențial nedorite. Ele nu sunt viruși în adevăratul sens al cuvântului, dar se pot dovedi la fel de enervante.

Instalarea își va urma cursul și, când va fi gata, ESET Smart Security Premium îți va cere să-l activezi. Dacă ai o cheie de licență, tot ce trebuie să faci este să o introduci. Dar, dacă vrei să folosești o versiune gratuită de evaluare, deși ESET îți promite că nu ai nevoie decât de o adresă de email, adevărul este altul. Pentru versiunea de evaluare, este nevoie să oferi o mulțime de detalii personale, precum numele tău, numărul tău de telefon, adresa ta de email, orașul și codul poștal.

După ce ți-ai activat copia de ESET Smart Security Premium , suita de securitate te va întreba dacă vrei să activezi unele dintre instrumentele suplimentare pe care ți le oferă: Password Manager (Administrator parole), Secure Data (Date securizate), Parental Control (Control parental) și modulul Anti-Theft (Antifurt). Unele dintre aceste instrumente, precum modulul antifurt, vor avea nevoie și de un cont ESET online.

ESET Smart Security Premium își va încărca interfața de utilizare care, așa cum poți vedea mai jos, este destul de alarmantă în acest moment. Totuși, până când suita de securitate își termină prima actualizare a bazei de date cu semnături de viruși, totul va reveni la normal. Dacă nu sunt găsite amenințări pe sistemul tău cu Windows, interfața de utilizare se va transforma de la culori roșii alarmante la nuanțe de verde, liniștitoare.

Descărcarea ESET Smart Security Premium pe calculatorul tău este ușor de făcut. Totuși, nouă nu ne-a plăcut modul în care ESET te forțează să le oferi informații personale pentru a putea folosi versiunea de evaluare a produsului. O adresă de email ar fi fost OK, dar să trebuiască să le spui care este adresa ta de domiciliu și numărul de telefon este prea mult din punctul nostru de vedere.

Integrarea cu Windows, navigatoarele web și aplicațiile Windows universale

ESET Smart Security Premium dezactivează atât Windows Firewall cât și Windows Defender în timpul instalării. Astfel, elimină posibilitatea ca tu să întâlnești probleme de performanță sau conflicte ce ar putea să apară pentru că folosești două programe de securitate similare în același timp.

Produsul este, de asemenea, integrat bine cu Windows și caracteristicile sale de rețelistică. Noi nu am avut niciun fel de probleme la accesarea folderelor partajate în rețeaua locală sau la descărcarea, instalarea și actualizarea aplicațiilor Windows universale. Un lucru pe care l-am observat atunci când am instalat ESET Smart Security Premium și care ne-a plăcut mult, a fost faptul că modulul firewall monitorizează activ profilul de rețea pe care îl setezi în Windows și își ajustează automat protecția în funcție de el. Acesta este un lucru foarte bun.

Din punct de vedere al protecției web, ESET Smart Security Premium alege să filtreze tot traficul de internet de pe calculatorul tău. Nu include extensii de browser și asta este bine. Deoarece scanează tot traficul de internet, înseamnă că vei fi protejat la fel de bine în orice browser web folosești.

În continuare, am verificat dacă toate procesele pe care le rulează ESET Smart Security Premium sunt protejate de la terminarea neautorizată. Suntem mulțumiți să putem spune că sunt protejate, astfel că malware-ul nu va reuși prea ușor să dezactiveze suita de securitate.

Dacă ești îngrijorat de faptul că ESET ar putea să îți încetinească PC-ul, nu mai fi. Pe laptopul nostru de test, ESET Smart Security Premium a folsoit aproximativ 90 de MO de memorie RAM atunci când scana sistemul de fișiere, iar timpul de pornire al Windows pe care l-am măsurat cu BootRacer înainte și după ce am instalat suita, a fost același. Chiar și testele Home accelerated din aplicația de benchmark PCMark 8 au arătat că ESET Smart Security Premium nu are un efect negativ asupra performanței calculatorului nostru de test, ceea ce este foarte bine!

ESET Smart Security Premium este o suită de securitate bine integrată cu Windows și caracteristicile sale de rețelistică. Ne place că modulul firewall este capabil să își ajusteze automat nivelul de protecție în funcție de profilul de rețea pe care îl setezi în Windows și ne place că această suită de securitate are un efect negativ inexistent asupra performanțelor calculatorului nostru de teste.

Ușurința de utilizare și configurare

Interfața de utilizare oferită de ESET Smart Security Premium mixează tradiționalul cu designul modern și rezultatul final este foarte plăcut. Primești o interfață de utilizare spațiată generos, cu secțiuni și butoane mari. De asemenea ai comutatoare care controlează lucruri peste tot. Cele mai importante instrumente și opțiuni sunt aranjate în câteva secțiuni principale în stânga ferestrei, în timp ce detaliile secțiunii curente sunt afișate în partea dreaptă. Pe pagina principală, vezi un mesaj mare despre starea actuală a securității calculatorului tău cu Windows. Dacă este verde, lucrurile sunt OK, dacă este roșie, sunt probleme urgente de care trebuie să te ocupi.

Cum interfața de utilizare folosește multe butoane mari, dale și comutatoare pentru cele mai importante instrumente și setări, îți va fi ușor să folosești ESET chiar și pe dispozitive cu ecrane tactile.

Deși majoritatea modulelor de protecție și a instrumentelor pot fi configurate dacă le accesezi pe fiecare, în cazul în care vrei să ai acces rapid și ușor la toate setările avansate și la toate opțiunile de configurare, o poți face cu o apăsare pe butonul Advanced setup (Configurare avansată) din colțul dreapta jos al secțiunii Setup (Configurare). În Advanced setup (Configurare avansată) , poți să ajustezi fiecare detaliu, oricât de mic, al modului în care funcționează ESET Smart Security Premium.

Deși ESET Smart Security Premium are setări și caracteristici care sunt bine explicate în context, dacă întâlnești vreuna pe care nu o înțelegi, există o șansă mare ca ea să aibă și un buton mic i în dreapta sa. Dacă apeși pe el vei primi detalii suplimentare. Dacă tot nu este de ajuns și vrei suport adițional, vei fi mulțumit să știi că ESET Smart Security Premium include o mulțime de informații de ajutor și o secțiune de Customer Care (Suport clienți).

Când se întâmplă ceva important pe calculatorul tău, sau când este necesară intervenția ta, ESET Smart Security Premium afișează notificări scurte și clare pe desktop. Așa cum am aflat pe calculatorul nostru de teste, aceste notificări nu sunt foarte frecvente.

Dacă îți place să vezi statistici și rapoarte detaliate despre ce se întâmplă pe calculatorul tău, îți va plăcea ESET Smart Security Premium. Îți oferă tot ce ai putea vrea să vezi: fișiere jurnal, statistici de protecție antivirus, liste cu procesele care rulează pe calculatorul tău și reputația lor, detalii despre conexiunile de rețea prezente pe dispozitiv și așa mai departe.

Interfața de utilizare a ESET Smart Security Premium este foarte bine organizată, având un design care este ușor de folosit și de înțeles, atât de utilizatorii avansați cât și de cei începători. Ne place modul în care design-ul tradițional și cel modern, precum și simplitatea și detaliile se îmbină într-o interfață coerentă și plăcută.

Citește pagina următoare a acestui review pentru a vedea cât de eficient este ESET în a-ți proteja calculatorul de atacurile din rețea și de malware. De asemenea, vei vedea care este verdictul nostru final pentru acest produs.