Securitate pentru toți - Recenzie ExpressVPN

Rating:
4 out of 5 stars

Datorită faptului că tot mai multe țări și companii încearcă să știe totul despre activitățile noastre online, fie că o fac pentru scopuri bune sau nu, confidențialitatea noastră este unul dintre subiectele cele mai interesante din zilele noastre. Una dintre cele mai bune metode de a-ți îmbunătăți confidențialitatea online, dar și de a putea accesa orice fel de conținut, de oriunde din lume, este să folosești un serviciu VPN (Rețea Virtuală Privată). ExpressVPN este unul dintre cele mai populare servicii VPN, așa că ne-am gândit că ar fi o idee bună să vedem ce au ei de oferit. Le-am folosit serviciile VPN mai bine de o săptămână și acum a venit timpul să îți spunem tot ce am aflat, în acest review:

Câteva cuvinte de introducere despre ExpressVPN

ExpressVPN este o companie localizată în Insulele Virgine Britanice, un teritoriu britanic. Asta înseamnă că această companie se supune legilor aplicabile în Insulele Virgine Britanice, adică ar trebui să îți ofere un nivel de încredere mai mare în ceea ce privește confidențialitatea ta, în comparație cu o companie din Statele Unite, de exemplu.

ExpressVPN nu are versiuni diferite de software și preferă să ofere aceleași servicii pentru toți clienții. ExpressVPN promite lățime de bandă nelimitată, de mare viteză și suport cu clienții 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Totuși, prețul pe care îl vei plăti pentru ExpressVPN variază în funcție de alegerea ta: dacă vei plăti lunar, dacă vei plăti o dată la 6 luni sau dacă vei alege să plătești anual. Din păcate, ExpressVPN nu este disponibil pentru evaluare, dar promite să îți returneze banii în 30 de zile, dacă nu ești mulțumit.

În cazul în care intenționezi să te abonezi și să folosești ExpressVPN, ar trebui și să știi că, deși poți instala software-ul lor pe oricâte dispozitive vrei, nu poți folosi decât un dispozitiv o dată. Pentru a le folosi serviciile pe două sau mai multe dispozitive simultan, va trebui să faci mai multe abonamente. Credem că ExpressVPN ar trebui să ia în considerare adăugarea unei opțiuni de abonare care să permită utilizarea simultană a mai multor dispozitive, deoarece mulți oameni folosesc un calculator desktop, un laptop, un smartphone și alte dispozitive în același timp, pe aceeași rețea. Necesitatea de a achiziționa mai multe abonamente pentru fiecare dispozitiv nu este exact ceva ce am vrea să facem, deoarece folosirea unui serviciu VPN devine prea scumpă.

Când am scris acest review, ExpressVPN oferea servere în mai mult de 100 de orașe, din 78 de țări diferite. Totuși, singura informație pe care am putut-o afla despre numărul efectiv de servere a fost că ei oferă "sute" de servere. Asta poate fi adevărat, dar nici după ce am intrat în contact cu echipa lor de suport, tot nu am putut obține un răspuns clar. Totuși, dacă vrei să vezi lista completă de locații unde ExpressVPN are servere, urmează acest link: ExpressVPN around the world.

Un aspect plăcut pe care am vrea să îl împărtășim este faptul că, atunci când am contactat echipa de suport ExpressVPN, am făcut-o prin opțiunea lor de mesagerie instantanee de pe sait și am fost foarte surprinși că am reușit să vorbim cu cineva în mai puțin de 10 secunde. Asta înseamnă un serviciu de suport foarte bun. De asemenea, deoarece vorbim despre un serviciu destinat confidențialității, este important să menționăm că, atunci când te abonezi, ExpressVPN oferă o opțiune de plată prin Bitcoin. Dacă alegi această metodă, tot ce va trebui să oferi în termeni de informații personale este o adresă de email.

Aplicația ExpressVPN pentru Windows - Primele impresii

Descărcarea și instalarea ExpressVPN sunt ambele niște procese ușoare și rapide. Începi prin a descărca un fișier executabil, de 7,86 KO, denumit expressvpn_4.0.5.274.exe.

Expertul de instalare include doar câțiva pași și, după ce apeși pe Next (Următorul) de câteva ori, ExpressVPN este instalat pe calculatorul tău.

Trebuie să menționăm faptul că, pentru a putea instala ExpressVPN, ai nevoie de drepturi de administrator. De asemenea, pentru ca el să funcționeze corect, ExpressVPN trebuie să îți instaleze un set de drivere pentru o rețea virtuală - TAP-Windows Provider V9 Network adapters. Când te va întreba despre acest lucru, alege Yes (Da) pentru a permite instalarea, altfel ExpressVPN nu va putea funcționa.

După ce tot procesul de instalare este terminat, ExpressVPN te va întreba care este codul tău de activare. Ar trebui să îl ai în mesajul email pe care l-ai primit atunci când te-ai abonat.

Și asta e tot! ExpressVPN este acum instalat pe calculatorul tău și poți să începi să le folosești serviciile. Primele noastre impresii sunt bune. Suntem mulțumiți de faptul că nu trebuie să oferi niciun fel de informație personală. De asemenea, ne-a plăcut faptul că procesele de descărcare și instalare oferite de ExpressVPN sunt simple și directe.

Utilizarea ExpressVPN

Interfața oferită de ExpressVPN este una dintre cele mai simple pe care le-am văzut vreodată la orice software. Este de ajuns să arunci o privire la captura de ecran de mai jos:

Principalul punct de interes din interfața ExpressVPN este butonul mare și verde Connect (Conectare) din partea de sus. Imediat sub Connect (Conectare), ExpressVPN afișează un server la care îți recomandă să te conectezi. Dacă nu ai nevoie sau nu vrei să folosești un server dintr-o locație anume, poți pur și simplu să apeși butonul și ExpressVPN va realiza o conexiune VPN la serverul recomandat automat. Am făcut acest lucru de câteva ori și întotdeauna procesul a fost rapid.

Odată ce conexiunea VPN a fost realizată, interfața ExpressVPN se schimbă pentru a-ți arăta că ești conectat, precum și locația serverului la care te-ai conectat. În loc de butonul Connect (Conectare) vei avea acum opțiunea Disconnect (Deconectare).

Imediat sub locația serverului VPN la care te-ai conectat, vei găsi două opțiuni pentru vizualizarea și salvarea jurnalului conexiunii VPN.