Securitate pentru toți - Recenzie Kaspersky Total Security 2017

Rating:
5 out of 5 stars

2017 se apropie și majoritatea dezvoltatorilor de produse de securitate au început să ofere noi versiuni ale produselor lor. Asta înseamnă că și noi suntem pregătiți să reîncepem seria de recenzii "Securitate pentru toți" și să evaluăm care sunt cele mai bune și cele mai slabe produse de securitate ale anului. Kasperksy fiind unul dintre cele mai mari nume de pe piața de securitate, vom începe prin a evalua Kaspersky Total Security 2017 , un produs care își dorește să ofere tot ce ai putea avea nevoie în materie de securitate. După ce l-am testat în detaliu, am învățat multe despre eficiența sa în securizarea calculatoarelor și dispozitivelor tale cu Windows. Citește acest review pentru a afla ce părere avem despre acest produs, opiniile noastre fiind bazate pe modul în care s-a comportat în testele noastre:

Experiența de descărcare și instalare

Pentru a obține Kaspersky total Security 2017 pe PC-ul tău cu Windows, va trebui mai întâi să îl descarci de pe pagina sa web oficială. Pentru a instala versiunea de evaluare, vei începe prin a descărca un mic fișier executabil, numit kts17.0.0.611abro_11474.exe , cu o dimensiune de doar 2,20 MO.

Magazine

Rulează fișierul executabil și urmează-i instrucțiunile. Singurul lucru pe care îl vei putea configura în timpul instalării este dacă alegi să participi la " Kaspersky Security Network (KSN) pentru a asigura protecție optimă...". Recomandarea noastră este să activezi această opțiune deoarece va ajuta Kaspersky să reacționeze mai rapid în fața amenințărilor noi. Acest lucru înseamnă, evident, că vei avea parte de o protecție mai eficientă.

Pentru a instala Kaspersky Total Security 2017 pe calculatorul tău, expertul de instalare va descărca în total 170,6 MO de fișiere.

Când instalarea va fi terminată, Kaspersky Total Security 2017 te va informa despre acest lucru. Dacă vrei, poți să pornești interfața sa de utilizare, imediat după ce apeși pe butonul Terminare. La prima sa pornire, Kaspersky Total Security 2017 te va întâmpina cu un tur rapid al celor mai bune caracteristici ale sale.

Nu este necesar să îți repornești calculatorul cu Windows, deoarece suita de securitate își încarcă serviciile de protecție imediat după instalare. Totuși, deși am așteptat aproximativ o jumătate de oră, Kaspersky Total Security 2017 nu a vrut să inițieze o actualizare automată a definițiilor sale anti-malware. Văzând acest lucru, am încercat să repornim calculatorul, dar nici așa nu a mers. Ce am făcut noi și îți recomandăm să faci și tu, este să rulezi o actualizare manuală a bazei de date.

Prima actualizare a bazei de date cu malware a însemnat că Kaspersky Total Security 2017 a mai descărcat încă aproximativ 4 MO de date de pe internet, ceea ce este o valoare foarte mică.

Primele noastre interacțiuni cu Kaspersky Total Security 2017 au fost în general pozitive. Ne-a plăcut faptul că nu trebuie să îți oferi nici numele și nici adresa de email pentru a putea descărca și folosi versiunea de evaluare a suitei de securitate. De asemenea, ne-a plăcut și cât de ușor a fost să instalăm produsul pe calculatorul nostru de test. Ce ar putea să fie îmbunătățit este modul în care Kaspersky se actualizează prima dată după instalare. Procesul de auto-actualizare ar trebui să se declanșeze automat, imediat ce instalezi Kaspersky.

Integrarea cu Windows, navigatoarele web și aplicațiile Windows universale

Pe timpul instalării sale, Kaspersky Total Security 2017 dezactivează atât Windows Firewall cât și Windows Defender. Aceasta este o abordare bună deoarece elimină șansele de a întâmpina conflicte sau probleme de performanță.

Suita de securitate este de asemenea bine integrată cu toate caracteristicile de rețea din sistemele de operare Windows moderne. Nu am întâlnit nicio problemă atunci când am asociat laptopul de teste la Grupul de domiciliu sau când am creat un Grup de domiciliu pe el. Nu am avut probleme nici la descărcarea, instalarea sau actualizarea aplicațiilor universale din Magazinul Windows.

Un alt aspect pozitiv la Kaspersky este faptul că este capabil să detecteze automat profilul de rețea pe care îl configurezi în Windows (public sau privat) și își ajustează protecția, chiar dacă schimbi tipul rețelei curente în mod repetat. Nu este nevoie de nicio intervenție a utilizatorului în firewall-ul lui Kaspersky, ceea ce este foarte bine.

Din punct de vedere al securității online pe care o primești de la Kaspersky Total Security 2017 , trebuie să știi că această suită de securitate va scana tot traficul de internet de pe calculatorul tău. Astfel, ar trebui să fii protejat la fel de bine indiferent de browser-ul web pe care îl folosești. Totuși, dacă folosești Google Chrome sau Mozilla Firefox , atunci vei primi și extensia Kaspersky Protection , care îți va oferi și mai multă securitate și alte opțiuni. Extensia îți va oferi rating-uri de securitate pentru rezultatele căutărilor pe care le faci, te va ajuta să blochezi banner-ele de pe paginile web pe care le vizitezi și va opri saiturile web din a colecta date despre tine.

Am verificat dacă suita de securitate își protejează toate procesele de la terminare. Dacă nu își poate proteja procesele, atunci virușii agresivi pot să îți dezactiveze antivirusul și pot să facă ce vor pe calculatorul tău cu Windows. După cum era de așteptat, Kaspersky Total Security 2017 și-a protejat procesele antivirus esențiale. Totuși, am putut să oprim cu ușurință procesul care era executat pentru modulul Kaspersky Secure Connection. Acesta nu este altceva decât un nume de scenă pentru serviciul VPN oferit de Kaspersky și, deși am fi preferat să îl vedem protejat și pe el, trebuie să recunoaștem că nu este esențial pentru securitatea ta.

Cât privește consumul de resurse, Kaspersky Total Security 2017 se pare că are nevoie de ceva mai multă memorie RAM față de alte suite de securitate pe care le-am testat în trecut. De exemplu, atunci când nu a avut loc nimic deosebit pe laptopul nostru de teste, suita a avut nevoie de aproximativ 110 MO de memorie RAM pentru a își putea rula serviciile esențiale. Atunci când rula o scanare antivirus însă, suita de securitate și-a crescut consumul de memorie RAM la peste 500 de MO.

În ciuda necesarului crescut de memorie, Kaspersky Total Security 2017 a avut un impact aproape inexistent asupra timpului de pornire al calculatorului nostru de test. Am folosit BootRacer pentru a măsura acești timpi înainte și după ce am instalat Kaskpersky. Nu am descoperit nicio schimbare din acest punct de vedere.

Putem spune exact același lucru și despre impactul pe care l-a avut Kaspersky Total Security 2017 asupra performanței generale a calculatorului nostru. Pentru a o evalua, am apelat la PCMark 8 și am rulat benchmark-urile Home accelerated înainte și după instalarea suitei. Rezultatele pe care le-am obținut ne confirmă că Kaspersky nu afectează negativ performanțele calculatorului.

Kaspersky Total Security 2017 este foarte bine integrat cu Windows 10 și cu caracteristicile sale de rețelistică. Ce am apreciat cel mai mult este că aceasta este una dintre puținele suite de securitate care îți detectează automat profilul de rețea din Windows și își ajustează firewall-ul corespunzător. De asemenea, ne-a plăcut că nu pare să aibă un impact negativ asupra performanțelor calculatorului nostru de test, deși consumul de memorie RAM este relativ ridicat în comparație cu alte produse de securitate.

Ușurința de utilizare și configurare

Interfața de utilizare oferită de Kaspersky Total Security 2017 este foarte asemănătoare cu cea din versiunea sa precedentă, cu o secțiunea mare de stare și recomandări din partea de sus. De asemenea, include activitățile comune de securitate, care sunt disponibile prin intermediul unor dale mari, având o culoare verde atunci când totul este în regulă cu calculatorul tău.

Când se întâmplă ceva rău, interfața de utilizare își schimbă culorile în nuanțe de roșu, așa că nu poți să nu observi că ai probleme pe care trebuie să le rezolvi.

Pe consola principală, ai acces rapid la: Scanare, Actualizare bază de date, Protecție financiară, Manager de parole, Protecție confidențialitate, Copiere de rezervă și restaurare, Protecție pentru toate dispozitivele și Control parental. Dacă vrei mai mult, poți oricând să apeși pe butonul Mai multe instrumente din partea de jos a interfeței de utilizare. Acesta îți va oferi acces la lucruri precum: Instrument de actualizare software, Instrument de curățare software, Criptare date, Modul Aplicații de încredere, Conexiune sigură, Protecție de tip cloud, Tastatură de pe ecran, Carantină, Scanare de vulnerabilități, Kaspersky Rescue Disk, Configurare browser, Instrument de curățare pentru confidențialitate, Instrument de curățare fișiere, Curățitor date neutilizate și Depanare Microsoft Windows. Lista aceasta este lungă, adică exact ce îți poți dori de la un produs Total Security. Vestea bună este că majoritatea acestor instrumente și caracteristici sunt utile și te pot ajuta să îți crești securitatea sistemului. Vom vorbi mai mult despre ele în secțiunea Caracteristici suplimentare din acest review.

Să mergem înapoi la interfața de utilizare: în colțul din stânga jos vei găsi o mică rotiță dințată care te va duce la toate setările disponibile. Dacă vrei să configurezi Kaspersky Total Security 2017 în detaliu, aici trebuie să mergi. Setările sunt împărțite în cinci secțiuni diferite: General, Protecție, Performanțe, Scanare și Suplimentar.

Probabil cea mai importantă este secțiunea de Protecție , unde vei găsi toate modulele de protecție disponibile în Kaspersky Total Security 2017. Ne place faptul că poți să pornești și să oprești foarte ușor oricare dintre modulele de protecție, cu un simplu clic sau apăsare pe comutatorul fiecăruia. Dacă vrei să intri în detaliu în cele mai avansate setări, poți să apeși pe numele fiecărui modul de protecție care te interesează.

Din punct de vedere al opțiunilor de ajutor și suport, Kaspersky Total Security 2017 îți oferă aproape tot ce ți-ai putea dori, cu o singură excepție: față de trecut, acum nu mai sunt incluse fișiere de ajutor offline. Însă majoritatea acțiunilor și setărilor din această suită sunt bine explicate contextual, așa că șansa de a nu înțelege ce face ceva este destul de mică.

Atunci când se întâmplă ceva important pe calculatorul tău cu Windows, Kaspersky Total Security 2017 îți va spune prin intermediul unor notificări concise și ușor de înțeles. În cazul în care este nevoie de intervenția ta, vei fi informat într-un mod cât se poate de clar.

În cazul în care rapoartele și statisticile contează pentru tine, Kaspersky Total Security 2017 ți le oferă și pe acestea. Poți să vezi ce s-a întâmplat pe calculatorul tău în diferite perioade de timp și, dacă este nevoie, poți să verifici jurnalele detaliate pentru absolut orice.

Kaspersky Total Security 2017 îți oferă o interfață de utilizare care arată bine și este ușor de folosit. Ne place modul în care este structurată și numărul mare de opțiuni și setări disponibile. Este o interfață de utilizare care a fost gândită atât pentru utilizatorii normali cât și pentru cei avansați.

Citește pagina doi a acestui review pentru a afla mai multe despre eficiența antivirusului și a firewall-ului oferite de Kaspersky, precum și verdictul nostru final pentru acest produs.