Securitate pentru toți - Recenzie Trend Micro Maximum Security 2017

Rating:
4 out of 5 stars

Trend Micro este o companie cu o reputație bună în lumea securității informatice. De obicei, produsele lor oferă o protecție solidă, reușind să aibă în același timp cerințe modeste de sistem. Ele sunt populare și printre utilizatorii care vor produse de securitate simple și ușor de folosit. Cel mai complet produs de securitate pe care îl vând se numește Trend Micro Maximum Security 2017 și promite să le ofere clienților săi protecție împotriva tuturor tipurilor de viruși, împotriva ransomware-ului, saiturilor periculoase și a altor tipuri de amenințări. Am vrut să vedem cât este de bun în a ne proteja dispozitivele cu Windows, așa că l-am folosit și l-am testat timp de o săptămână. În acest review, îți vom spune ce opinie avem despre Trend Micro Maximum Security 2017 și ce rezultate a obținut în testele noastre:

Experiența de descărcare și instalare

Pentru a obține Trend Micro Maximum Security 2017 pe calculatorul tău, trebuie să îi descarci executabilul de instalare. Este vorba despre un fișier numit TTi_11.0_HE_Full , cu o dimensiune de 269 MO. Spre deosebire de alte companii de securitate, Trend Micro nu îți solicită niciun fel de informații personale dacă vrei să descarci doar o versiune de evaluare a produselor sale. Nouă ne place această abordare.

În timpul instalării am observat că Trend Micro Maximum Security 2017 are nevoie de mult timp pentru a își dezarhiva fișierele. Totuși, nu ar trebui să dureze mai mult de două, trei minute pentru a ajunge la final. Merită menționat și că poți să selectezi o locație personalizată pentru instalarea suitei de securitate.

După ce este terminată instalarea, opțional poți să le spui celor de la Trend Micro care este adresa ta de email pentru a primi știri și oferte.

După ce totul a fost instalat și este funcțional, Trend Micro Maximum Security 2017 pornește o prezentare de bun venit, prezentare în care poți să vezi cum te poate proteja suita de securitate în fața ransomware-ului și poți să activezi această opțiune. Poți să închizi această prezentare și să te ocupi de setările legate de ransomware mai târziu, dacă asta dorești.

În continuare, Trend Micro își va încărca interfața de utilizare și va începe să își actualizeze baza de date cu definiții de viruși. Acesta este un lucru bun deoarece înseamnă că vei primi o protecție la zi, încă din primele clipe.

Descărcarea și instalarea Trend Micro Maximum Security 2017 sunt procese ușoare și fără complicații. Am apreciat mult faptul că această companie nu îți cere niciun fel de informații personale în timpul acestor procese.

Integrarea cu Windows, navigatoarele web și aplicațiile Windows universale

Atunci când instalezi Trend Micro Maximum Security 2017 , suita de securitate dezactivează Windows Defender pentru a elimina posibilele probleme și conflicte care ar putea apărea datorită faptului că rulezi două produse de securitate similare simultan. Însă nu dezactivează și Windows Firewall. Motivul este că Trend Micro Maximum Security 2017 folosește Windows Firewall pentru a te proteja de amenințările din rețea. Am fost curioși să vedem dacă există ceva suplimentar adăugat la caracteristicile implicite ale Windows Firewall și, în timp ce căutam prin setările suitei, am aflat că Trend Micro are o opțiune numită Firewall Booster , care promite să “îmbunătățească protecția oferită de Windows Firewall și să detecteze programele de tip botnet care ar putea să îți deturneze calculatorul prin controlul de la distanță” (traducere). Totuși, aceasta este singura informație pe care am putut să o găsim - Trend Micro nu explică nicăieri cum anume ”îmbunătățește” Windows Firewall.

Pentru că Trend Micro se bazează pe Windows Firewall , nu vei avea niciun fel de probleme cu opțiunile de rețelistică din Windows. Cel puțin noi nu am avut atunci când am creat sau când ne-am asociat calculatorul de teste la grupul de domiciliu din rețeaua noastră locală sau când am folosit aplicații Windows universale.

Din punct de vedere al securității online, Trend Micro Maximum Security 2017 alege să scaneze și să filtreze automat tot traficul de internet care se desfășoară pe calculatorul tău. Acest lucru înseamnă că vei fi protejat indiferent de browser-ul web pe care preferi să îl folosești. Totuși, suita de securitate include și o bară de instrumente numită Trend Micro Toolbar pe care poți alege să o activezi în browser-ele web suportate: Google Chrome, Internet Explorer și Mozilla Firefox. Dacă o activezi, bara de instrumente îți va oferi informații de securitate suplimentare despre saiturile web pe care le vizitezi și despre căutările web pe care le faci (cum ar fi, de exemplu, calificative de securitate).

Mai departe, am trecut la a măsura impactul pe care îl are Trend Micro asupra performannței calculatorului. Pentru a ne face o idee, am verificat dacă a crescut timpul de pornire al laptopului nostru după ce am instalat suita de securitate. Vestea bună este că a adăugat doar o secundă, ceea ce este foarte puțin. Apoi ne-am uitat la memoria RAM necesară suitei de securitate pentru a își executa toate procesele. Atunci când nu se întâmpla nimic extraordinar, Trend Micro Maximum Security 2017 consuma aproximativ 100 MO de memorie RAM, iar atunci când rulam o scanare antivirus, consumul creștea la aproximativ 200 MO, un număr mic pentru orice PC modern.

Pentru a completa imaginea, am folosit și PCMark 8 pentru a evalua impactul asupra performanței generale a calculatorului nostru. Am rulat testele de benchmark Home accelerated înainte și după ce am instalat suita de securitate și am descoperit că Trend Micro a avut un efect negativ de 5% asupra performanței. Este puțin dar este ceva mai mult decât am văzut în cazul altor suite de securitate, de la alte companii.

Trend Micro Maximum Security 2017 este un produs foarte bine integrat cu Windows și toate caracteristicile sale de rețelistică. Totuși, trebuie să subliniem că principalul motiv pentru acest lucru este faptul că se bazează pe Windows Firewall, în loc să ofere un modul firewall propriu. Dar, ne place să vedem că suita de securitate nu crește mult timpul de pornire al sistemului, deși lucrurile ar fi putut fi puțin mai bune din punctul de vedere al performanței generale a calculatoarelor noastre.

Ușurința de utilizare și configurare

Trend Micro creează, de obicei, produse de securitate simple și ușor de folosit, iar acest lucru este confirmat de interfața de utilizare pe care o avem la dispoziție în Trend Micro Maximum Security 2017. Consola principală este împărțită în câteva secțiuni care încearcă să acopere toate aspecte importante ale securității tale: Device (Dispozitiv), Privacy (Confidențialitate), Data (Date) și Family (Familie). Ceea ce îți va atrage atenția este butonul mare și rotund din centru: butonul de scanare. Apasă pe el și Micro Maximum Security 2017 va lansa imediat o scanare de sistem după malware și alte amenințări.

De asemenea, interfața de utilizare îți spune din prima clipă dacă PC-ul tău cu Windows este protejat sau nu. Dacă totul este în regulă, vei vedea mesaje afișate în culori verzi, iar dacă ceva este în neregulă, acele mesaje își schimbă rapid culoarea în roșu.

Dacă vrei să lansezi o scanare în Trend Micro Maximum Security 2017 , o vei face apăsând pe butonul mare de scanare, iar dacă vei vrea să configurezi ceva anume la modul în care funcționează, va trebui doar să bifezi sau să debifezi o setare. Totul este ușor de găsit și de configurat, chiar dacă folosești suita de securitate pe un dispozitiv cu ecran tactil.

Toate caracteristicile, opțiunile și setările pe care le ai la dispoziție în Trend Micro Maximum Security 2017 sunt simple, așa că sunt șanse foarte mici să nu înțelegi ce face o anume setare. Dacă ceva este neclar, vei putea să găsești mai multe informații dacă ții cursorul mouse-ului deasupra iconițelor de ajutor răspândite prin interfață. Sau, dacă ai nevoie de suport ceva mai complex, poți să accesezi documentația, să ceri ajutor prin email, să porți o discuție cu un inginer de suport prin live chat sau chiar să faci un apel telefonic către serviciul de suport al Trend Micro.

Fiind un produs de securitate cu o interfață de utilizare atât de simplă, nu ne așteptam să găsim jurnale detaliate. Dar, din fericire, Trend Micro le oferă utilizatorilor săi nu doar statistici vizuale, ci și jurnale detaliate care conțin o mulțime de detalii despre starea securității tale. Ne place acest lucru.

Din punct de vedere al alertelor și notificărilor, în perioada de timp cât am folosit Trend Micro Maximum Security 2017 , am văzut doar alerte despre amenințările malware. Acesta este un lucru bun deoarece majoritatea oamenilor preferă un produs de securitate care își face treaba și vorbește doar dacă se întâmplă ceva important.

Trend Micro Maximum Security 2017 este un produs de securitate cu o interfață de utilizare simplă. Ea va plăcea cu siguranță oamenilor care vor un software antivirus simplu, discret, care să aibă grijă de securitatea lor.

Mergi la pagina următoare a acestui review pentru a vedea cât de eficient este Trend Micro Maximum Security 2017 în a îți proteja calculatorul de atacurile din rețea și de malware. Vei vedea și verdictul nostru final pentru acest produs.