Tech Lolz: Ultima Apocalipsă. LOL a murit!

Potrivit businessinsider.com și, în general, site-urilor de știri care au și ele nevoie de câte o pauză de la știrile politice și despre măriri de taxe, se pare că oamenii nu mai folosesc LOL atunci când vor să își exprime amuzamentul. Era de așteptat, orice trend dispare o dată cu generația care l-a adoptat. Dar trebuie să recunoaștem că e puțin trist ca LOL să devină ușor defunct.

Pe ce canal ești? Zi-mi nick-ul să te găsesc

Să ne amintim puțin de anii 2000. Ce? Nu vă amintiți? Să vă ajut puțin: ASL PLS. Minunata eră a mIRC-ului, când fiecare adolescent descoperea că poate să flirteze fără să se confrunte cu tragica realitate că din cauza coșurilor și a lipsei părului facial nu vor vedea o pereche de sâni mai devreme de 21 de ani. mIRC, acest Tinder al generației Millennials, locul în care s-a născut LOL-ul. Era o vreme când puteai cumpăra până și cărțulii de buzunar care te învățau să cuminici cu abrevieri și semne de punctuație în formă de emoticonuri ca să fii mai cool. Era vremea când LOL era cool, iar dacă scriai unei fete ROFL (Rolling On Floor Laughing) însemna că într-adevăr te chinuiai să îi arăți că o consideri amuzantă și că o placi.

haha

Aparent, noua generație folosește foarte mult :)) și =)) pentru a exprima ceea ce încerca să transmită un LOL sincer pe vremuri. La urma urmei, tot linii și puncte sunt, dar măcar pe atunci erau așezate în formă de litere. Sau poate sunt eu prea nostalgică.

Astăzi folosim haha ca să sugerăm altora că râdem. Serios? Când am devenit așa de prețioși și plini de emfază? Haha sună mai degrabă ca Aproape m-ai impresionat, dar am nevoie să îmi dai o recomandare pe LinkedIn așa că o să pretind că ești amuzant.

Toate informațiile acestea sunt scoase dintr-un studiu făcut de Facebook (da, suntem niște micro șobolani de laborator). Cercetarea ne mai spune și că bărbații preferă să scrie mai des hehe. (Să curgă meme-urile feministe ca mierea topită pe pâine cu unt.). Ah, și am uitat să menționez că Facebook zice că a analizat DOAR statusuri și comentarii postate public. Da, și mama îmi spunea mereu când eram mică să nu mai rup florile că într-o zi o să mă muște.

Concluzie

Cred că a sosit vremea unei noi revoluții virtuale complet inutile omenirii, dar care are o însemnătate emoțională. Nu e niciun Ice Bucket Challenge aici. Aici ar trebui să avem un #salvațiLOLul. Hai să ne întoarcem la epoca în care LOL chiar însemna că ai făcut pe cineva măcar să zâmbească. Să scriem LOL oriunde. De la cererea de reducere de impozit până pe chitanțele de la întreținere și cu Nutella pe torturi. Troli ai Internetului, uniți-vă!

Lol. E două noaptea și aberez. Poate ar trebui să dorm. Ce naiba fac cu viața mea...