5 lucruri pe care le poți face cu Kaspersky Safe Browser în Windows Phone

Nu cu mult timp în urmă, Kaspersky a lansat un nou browser promițător pentru Windows Phone si iOS. Ce-l face diferit de celelalte navigatoare web? Ei bine, Kaspersky Safe Browser pe lângă faptul că oferă instrumentele uzuale de navigare, îți protejează datele online prin blocarea saiturilor suspecte sau cele de tip phishing. Aplicația poate fi de asemenea configurată pentru a bloca anumite categorii de conținut și oferă diferite instrumente pentru a îmbunătăți experiența ta online. În acest articol îți vom prezenta câteva din cele mai interesante caracteristici ale acestei aplicații. Să începem:

Cum se descarcă & instalează Kaspersky Safe Browser

Ca orice altă aplicație, poți găsi Kaspersky Safe Browser în Magazin. Poți lua această aplicație gratuit apăsând Instalați.

Apoi, deschide aplicația pe care o vei găsi în Lista aplicațiilor.

Acum, pentru a continua este necesar să fii de acord cu termenii licenței de utilizare.

Acum ești gata să utilizezi Kaspersky Safe Browser. Testează acest browser și funcționalitățile sale prezentate mai jos:

1. Protejează-ți smartphone-ul împotriva saiturilor suspecte sau a celor de tip phishing

Cea mai importantă funcționalitate a acestui browser este protecția oferită împotriva saiturilor suspecte și a celor de tip phishing. În acest mod datele tale și informațiile tale personale sunt mereu protejate. Îm mod implicit, această opțiune este mereu activată pentru orice fel de utilizator.

Pentru utilizatorii din cadrul unei companii există o opțiune specială care conectează telefonul tău Windows Phone la serverul administrativ al companiei. Apoi, administratorul de sistem va configura aplicația conform cerințelor de securitate ale companiei. În acest mod, atât datele personale cât și cele ale companiei sunt mereu protejate împotriva tentativelor de fraudă online. Această caracteristică oferă cea mai sigură experiență online pe un dispozitiv mobil.

Pentru început, apasă butonul Mai mult din colțul dreapta jos a ecranului.

Apoi, alege Synchronization (Sincronizare) din meniul care va apărea.

Este necesar sa contactezi administratorul de sistem pentru a primi informațiile necesare sincronizării cu Serverul Administrativ și să permiți sincronizarea cu acesta.

Dacă ai tot ce îți trebuie pentru a continua, apasă Connection Settings (Setări Conexiune).

Acum, introdu informațiile primite de la administratorul de sistem și apasă Synchronize (Sincronizare).

2. Blochează saiturile cu conținut nedorit

Această opțiune acționează ca un filtru, care verifică saiturile și decide dacă ar trebui să fie deschise sau nu, în funcție de opțiunile tale. Acest lucru poate fi extrem de util dacă un copil îți folosește telefonul sau pur si simplu nu dorești să vezi un anumit tip de conținut pe telefonul tău.

Pentru a activa și configura această opțiune, apasă butonul More (Mai mult) de lângă bara de căutare.

Din meniul care se va deschide, apasă Web protection (Protecție web).

Acum, poți activa sau dezactiva această opțiune în funcție de preferințe. Când opțiunea Web protection (Protecție web) este activată, pe ecran va apărea un nou buton: Categories of websites (Categorii de saituri). Apasă acest buton pentru a bloca anumite categorii de saituri.

Apoi, alege din lista prezentată conținutul pe care nu vrei să îl vezi pe telefonul tău Windows Phone. Aceste categorii includ conținut pentru adulți, software, audio, video, alcool, tutun, narcotice, violență, obscenități, arme, jocuri de noroc, loterii, pariuri, mijloace de comunicare pe Internet, comerț electronic, recrutări, solicitări de redirecționare HTTP, jocuri pentru calculator, religii, asociații religioase și mass media.

În partea de sus a listei vei observa faptul că saiturile suspiciose și cele de tip phishing sunt mereu blocate.

Acum de fiecare dată când accesezi o pagină web al cărei conținut ai ales să îl blochezi, aplicația te va notifica cu privire la acest lucru.

3. Setează motorul implicit de căutare

Kaspersky Safe Browser are o altă funcție utilă care îți permite să setezi motorul implicit de căutare. Pentru a modifica motorul implicit de căutare, apasă din nou butonul Mai mult de lângă bara de căutare.

Apoi, apasă Settings (Setări).

Acum, apasă Default search engine (Motor implicit de căutare) și alege un motor de căutare din cele prezentate în listă. Lista conține 4 dintre cele mai utilizate motoare de căutare: Google, Yandex, Yahoo! și Bing.

4. Fixează saituri la ecranul de Start

Dacă vizitezi un sait destul de des, Kaspersky Safe Browser îți permite să creezi o dală pentru acesta pe ecranul Start, pentru acces rapid.

Începe prin a naviga la pagina pentru care vrei să creezi dala activă și apasă butonul Mai mult.

Apoi, apasă To desktop (Pe desktop).

O dală va fi creată pe ecranul Start. Reține faptul că dala poate fi redimensionată.

5. Utilizează intrumentele simplificate de navigare

Pe lângă funcțiile pe care le-am discutat, acest browser dispune și de instrumentele de navigare care sunt esențiale pentru o experiență placută de utilizare.

Poți naviga cu ușurință printre file, apăsând butonul plasat în colțul stânga jos a ecranului, care afișează în mod convenabil numărul de file deschise. Apăsarea butonului va deschide o listă conținând paginile active. Poți comuta către oricare din ele în orice moment, poți adăuga alte pagini sau să elimini paginile existente.

Ca orice alt browser, Kaspersky Safe Browser îți permite să grupezi paginile favorite pentru un acces mai rapid. Caută pagina pe care vrei să o salvezi și apasă Add to favorites (Adaugă la favorite) din meniul principal al aplicației.

Poți de asemenea să vizualizezi și să accesezi toate paginile favorite, din același meniu, apăsând Favorites (Favorite).

De asemenea, poți vizita paginile recente (recent), să găsești anumite părti de text pe o pagină sau să partajezi linkuri cu opțiunea send page (trimite pagina).

Concluzie

După cum poți observa, Kaspersky Safe Browser îți oferă o experiență plăcută de utilizare prin folosirea instrumentelor simplificate de navigare în timp ce ești protejat împotriva tentativelor de fraudă online și a saiturilor suspecte. Credem ca acest browser oferă una din cele mai sigure experiențe online pe un dispozitiv mobil. Dacă ai întrebări în legătura cu această aplicație nu ezita să le împărtășești cu noi în comentariile de mai jos.