5 metode pentru ca bateria să țină mai mult în Windows 10 Mobile și Windows Phone 8.1

Când călătorești, sunt șanse mari ca telefonul tău să rămână fără baterie și să te găsești în situația de a nu îl putea reîncărca pentru următoarele câteva ore. Ce poți face în astfel de situații, pentru ca bateria telefonului tău cu Windows să reziste cât mai mult? Iată 5 lucruri care vor prelungi durata de viață a bateriei, pentru smartphone-urile cu Windows 10 Mobile sau Windows Phone 8.1:

1. Scade luminozitatea ecranului

Pentru orice smartphone, ecranul este cel mai mare consumator de energie. Dacă nu ai nevoie de un nivel ridicat de luminozitate, scăderea ei va economisi ceva baterie. În Windows Phone 8.1 și Windows 10 Mobile poți alege să-ți lași telefonul să o ajusteze automat, sau poți selecta manual nivelul de luminozitate pe care vrei să îl folosești. În Windows Phone 8.1, mergi la ecranul Setăriși apasă luminozitate.

Pentru a maximiza eficiența acestei metode, dezactivează Ajustare automată.Apoi, selectează opțiunea redusădin lista setării Intensitate.

Poți face același lucru, mult mai simplu, dacă tragi în jos de bara de notificări și setezi luminozitatea ca Scăzută.

În Windows 10 Mobile, deschide mai întâi aplicația Setăriși mergi la Sistem -> Afișaj.

Acum, reglează nivelul luminozității la minim, utilizând cursorul, și dezactivează opțiunea "Modificați automat luminozitatea când se modifică nivelul de lumină ambientală".

La fel ca în Windows Phone 8.1, poți scădea luminozitatea ecranului utilizând acțiunile rapide din bara de notificări. Setează luminozitatea la 0% pentru a maximiza eficiența acestei metode.

2. Dezactivează serviciile de locație

Un alt consumator important de energie este chip-ul GPS al telefonului. În telefonul tău cu Windows vei găsi setarea sub numele de locație. În cazul în care nu ai cu adevărat nevoie de acest serviciu, ar trebui să îl oprești.

În Windows Phone 8.1, mergi la ecranul Setăriși apasă locație.

Apoi, dezactivează Servicii de localizare.

În Windows 10 Mobile, deschide aplicația Setăriși mergi la Confidențialitate -> Locație.

Acum, utilizează comutatorul pentru a dezactiva opțiunea Serviciu de locație.

Poți face același lucru, utilizând acțiunile rapide. Apasă butonul Locație,până când se va afișa Dezactivat,iar butonul va deveni gri.

Mergi la a doua pagină a acestui articol pentru a afla mai multe sfaturi legate de prelungirea duratei de viață a bateriei unui smartphone cu Windows 10 Mobile sau Windows Phone 8.1.