7 Moduri pentru a deschide aplicația File Explorer în Windows 8.1

Unii cititori ne-au întrebat cum pot deschide aplicația File Explorer, numită simplu Explorer în versiunea românească a Windows 8.1. Unii dintre ei pierduseră scurtătura implicită pentru Explorer de pe bara de activități iar alții doreau să știe mai mult de o metodă pentru a deschide aplicația. Pentru a vă ajuta, am decis să facem o colecție cu toate modurile în care poate fi pornită această aplicație. Până acum am găsit 7 metode. Haideți să aflăm care sunt acestea:

1. Apasă Win+E pe tastatură

Tastatura oferă uneori cea mai rapidă metodă pentru a porni diverse aplicații, inclusiv Explorer. Apăsați tastele Win+E și vedeți cum Explorer pornește imediat.

2. Utilizează scurtătura Explorer de pe bara de activități

În mod implicit, Windows 8.1 include o scurtătură (comandă rapidă) către Explorer, pe bara de activități de pe Desktop. Apăsați pe ea pentru a porni aplicația. După cum vedeți, aceasta are forma unui folder.

3. Utilizează căutarea

Mergeți la ecranul de Start din Windows 8.1 și tastați cuvântul explorer. Primul rezultat afișat este Explorer. Apăsați Enter pe tastatură, dați clic or apăsați pe acest rezultat pentru a porni aplicația.

4. Utilizează scurtătura Explorer din meniul WinX

Meniul ascuns WinX poate fi accesat rapid apăsând Win+X pe tastatură. Dacă vreți să aflați și alte moduri pentru a îl accesa, citiți acest ghid: Întrebări simple: Ce este meniul WinX & Cum îl accesezi?.

Acest meniu include și o scurtătură numită Explorer. Apăsați pe ea pentru a porni aplicația.

5. Utilizează scurtătura Explorer din Vizualizarea Aplicații

Dacă nu știți ce este Vizualizarea Aplicații și cum se accesează, citiți acest ghid: Ce este vizualizarea Aplicații & Cum o folosim?.

Veți găsi comanda rapidă Explorer în folderul Sistem Windows.

6. Execută fișierul Explorer.exe

Fișierul executabil pentru aplicația Explorer este explorer.exe și se găsește în folderul Windows.

Faceți dublu clic pe el pentru a porni aplicația.

7. Crează o scurtătură și fixeaz-o pe Desktop sau pe ecranul Start

Se poate crea oricând o scurtătură (comandă rapidă) către fișierul explorer.exe. Această scurtătură poate fi fixată apoi pe Desktop sau pe ecranul Start pentru a porni aplicația cât mai rapid.

Dacă aveți nevoie de instrucțiuni despre cum se crează scurtături în Windows, citiți acest ghid: Cum creăm scurtături către orice, în Windows 7 și Windows 8.

Concluzie

Acestea sunt toate metodele pe care le cunoaștem noi pentru a deschide aplicația Explorer din Windows 8.1. Dacă știți alte metode, nu ezitați să le împărtășiți cu noi folosind formularul de comentarii de mai jos. Dacă faceți asta, promitem să actualizăm articolul și să includem și sugestiile voastre.