10 metode de a deschide Explorer în Windows 10

File Explorer este una dintre cele mai folosite aplicații din Windows 10. Fie că vrei să copiezi sau să muți fișiere sau poate să ștergi unele, există întotdeauna un lucru pe care trebuie să îl faci mai înainte: să deschizi Explorer. De aceea ne-am gândit că ar fi o idee bună să scriem acest articol, care conține toate metodele pe care le cunoaștem pentru a deschide File Explorer în Windows 10. Hai să începem:

1. Apasă Win+E pe tastatură

Tastatura oferă uneori cea mai rapidă metodă pentru a porni diverse aplicații, inclusiv Explorer. Apasă tastele Win + E și Explorer va porni imediat.

2. Utilizează scurtătura Explorer de pe bara de activități

În mod implicit, Windows 10 include o scurtătură (comandă rapidă) către Explorer , pe bara de activități. Pictograma lui arată ca un folder. Apasă pe ea și File Explorer se va deschide.

3. Utilizează căutarea

Pe desktop-ul din Windows 10, folosește caseta de căutare de pe bara de activități și, în ea, scrie cuvântul explorer. Atunci când rezultatele sunt afișate, apasă Enter sau pe rezultatul Explorer.

4. Utilizează scurtătura Explorer din meniul WinX

Meniul ascuns WinX poate fi accesat rapid apăsând Win + X pe tastatură. Dacă vrei să afli și alte moduri pentru a îl accesa, citește acest ghid: Întrebări simple: Ce este meniul WinX & Cum îl accesezi?.

Acest meniu include și o scurtătură numită Explorer. Apasă pe ea.

5. Utilizează scurtătura Explorer din Meniul Start

Deschide Meniul Start. În secțiunea din partea sa stângă vei găsi o scurtătură pentru Explorer. Apasă pe ea și Explorer se va deschide.

6. Execută fișierul explorer.exe

Fișierul executabil pentru aplicația Explorer este explorer.exe și se găsește în folderul Windows. Dă dublu clic pe el și File Explorer se va deschide.

7. Crează o scurtătură și fixeaz-o pe desktop-ul tău

Poți să creezi oricând o scurtătură către Explorer , pe care apoi să o fixezi pe desktop-ul tău.

Dacă ai nevoie de ajutor pentru cum se crează scurtăturile, citește acest ghid: Crează scurtături către aplicații, fișiere, foldere și pagini web, în Windows.

8. Folosește Linia de comandă sau Powershell

Dacă lucrezi cu Linia de comandă sau cu Powershell , poți să scrii comanda explorer și să apeși Enter. Această acțiune va deschide imediat Explorer.

9. Folosește Managerul de activități

O altă metodă de a deschide Explorer este să folosești Managerul de activități. Va trebui să deschizi Managerul de activități , să comuți la Mai multe detalii , să selectezi meniul Fișier și apoi să apeși pe ”Rulare activitate nouă”. În fereastra Creare activitate nouă , scrie explorer și apasă Enter sau OK.

10. Folosește fereastra Executare

Ultima metodă pe care o cunoaștem pentru deschiderea Explorer implică folosirea bătrânei ferestre Executare. Deschide fereastra Executare , scrie cuvântul explorer în ea, apoi apasă pe OK , sau pe tasta Enter. File Explorer se va deschide imediat.

Concluzie

Acestea sunt toate metodele pe care le cunoaștem pentru a deschide aplicația File Explorer din Windows 10. Dacă știi și alte metode, nu ezita să le împărtășești cu noi folosind formularul de comentarii de mai jos și promitem că vom actualiza acest articol cât mai curând posibil.