Aflați Mersul Trenurilor cu Tren Călător pentru Windows Phone

De mult îmi doream o aplicație de Windows Phone care să-mi ofere acces la mersul trenurilor CFR. Dar cum CFR este orice numai o companie modernă nu, șansele ca ei să creeze așa ceva sunt nule. Din fericire, un programator român, pe numele său Radu Ungureanu, a realizat o aplicație care include toate trenurile din România, inclusiv cele private. Aplicația se numește Tren Călător și iată cum funcționează:

Instalați Tren Călător din Magazinul Windows Phone

Aplicația Tren Călător se găsește aici.

Se instalează rapid căci are doar 1 MO ca mărime. Îi veți găsi scurtătura în lista de aplicații.

Dacă vreți să o fixați pe ecranul Start, iată cum îi va arăta dala. Din păcate nu afișează date dinamice.

Nu merită să folosiți o dală medie ori mare ci doar una mică.

Cum funcționează Tren Călător - Rute și Informații Trenuri

Aplicația este simplă și eficientă. Dar, pentru a funcționa corect are nevoie de o conexiune la internet.

Pentru a căuta trenuri pe o anumită rută, apăsați Căutare rute.

Apoi, introduceți stația de unde plecați și cea unde vreți să ajungeți. Nu uitați să selectați și data dorită. Apoi apăsați Caută rute.

Aplicația Tren Călător va afișa toate trenurile găsite pe ruta respectivă, inclusiv cele ale companiilor private.

Dacă apăsați pe un tren, vă sunt afișate mai multe detalii, inclusiv distanța parcursă, durata călătoriei și ora la care veți ajunge la destinație.

În fereastra cu detaliile trenului selectat, apăsați și tineți apăsat pentru a vedea un meniu contextual ce include opțiunea detalii stații. Apăsați pe detalii stații și se va încărca lista completă a stațiilor în care oprește trenul și orele de sosire și plecare.

Dacă trenul are și restricții, veți găsi și o opțiune cu acelați nume.

În lista cu rezultatele căutării pentru o rută anume, apăsați și tineți apăsat pentru a vedea un meniul contextual ce include opțiunea preț. Apăsați preț pentru a vedea costul integral al unui bilet la trenul respectiv.

Din păcate această opțiune este cam ascunsă. Mi-aș fi dorit ca preț să fie o opțiune și în meniul contextual afișat când deschizi detaliile unui tren. La fel și opțiunile detalii stații și restricții- ar fi utile și în meniul contextual afișat atunci când sunt listate trenurile disponibile pe o anumită rută.

Din ecranul principal, puteți căuta și informații despre un anumit tren. Apăsați Informații tren și apoi introduceți numărul trenului.

Apăsați Caută informații și veți vedea stațiile prin care trece trenul respectiv.

Cam atât despre cum funcționează aplicația Tren Călător pentru Windows Phone. Un ultim aspect demn de menționat este faptul că folosește informațiile oferite de situl merstrenuri.ro.

Verdict

Tren Călător este o aplicație utilă, fără probleme și bug-uri importante, ce este binevenită în ecosistemul Windows Phone. Vă recomandăm să o instalați și să spuneți și altora despre ea.