Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 1 - 7 August 2016

Săptămâna aceasta s-a lansat actualizarea Windows 10 Anniversary Update și Microsoft au publicat planurile lor despre actualizările majore viitoare. Se pare că anul acesta nu vom mai avea nicio actualizare majoră dar în 2017 vom avea două. De asemenea, au apărut zvonuri despre data de lansare a Anniversary Update pentru Windows 10 Mobile. Pentru a afla mai multe detalii, dar și alte știri interesante, citește recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Microsoft va livra încă două actualizări majore pentru Windows 10 în anul 2017 - Windows 10 Anniversary Update nu este ultima actualizare majoră plănuită de Microsoft pentru această versiune de Windows, sistemul de operare urmând să primească cel puțin alte două revizii similare în cursul anului viitor.

Windows 10 te stresează să renunți la Chrome pentru Microsoft Edge - ”Chrome vă risipește bateria mai rapid. Treceți la Microsoft Edge pentru o perioadă de browsing cu până la 36% mai lungă.” Aparent, sporadic, aceste mesaje au fost primite de câțiva utilizatori de Windows 10 încă din luna iulie, dar în ultima perioadă au devenit mai agresive.

Zvon: Windows 10 Mobile Anniversary Update ar putea veni pe 9 august - Pentru că și la lansarea Windows 10 Anniversary Update, Microsoft a lăsat mai la urmă utilizatorii de smartphone-uri, e firească întrebarea: când se va lansa? Câte luni vor trece până vom avea pe smartphone-uri această actualizare a sistemului de operare?

Windows 10 poate fi obținut gratuit și după încheierea campaniei oficială de upgrade - Bine ascunsă în saitul Microsoft Accessibility, o extensie numită sugestiv Windows 10 Upgrade poate fi folosită pentru a actualiza PC-urile cu sistem Windows 7 sau Windows 8/8.1, instalat folosind o cheie de licență validă, direct la Windows 10.

Acum oricine (are bani) poate cumpăra Microsoft HoloLens - Până acum, dacă doreai să pui mâna pe headset-ul pentru realitate augmentată Microsoft HoloLens trebuia să treci printr-un proces destul de complicat, iar o condiție era să fii dezvoltator. Acum, dispozitivul este disponibil pentru oricine... are bani.

Facebook (beta) de Windows 10 Mobile oferă acum sincronizarea de contacte și calendar - Cel mai recent update pentru aplicația oficială Facebook de pe Windows 10 Mobile a adus două funcții importante care până acum au lipsit: sincronizarea cu contactele din People și cu evenimentele din Calendar.

Pokemon GO, disponibil și pentru dispozitivele cu sistem Windows 10 Mobile - Disponibilă ca și client Pokemon GO neoficial, noua aplicație PoGo-UWP permite posesorilor de telefoane cu sistem Windows 10 mobile să ia parte la distracția de care producătorul Niantic i-a privat până acum.

Instagram UWP primește suportul pentru Continuum for Phones - Odată cu cel mai recent update din Windows Store, aplicația oficială Instagram (UWP) a primit două noi elemente de funcționalitate. Primul este că poate fi folosită în Continuum for Phones, adică rulată pe un ecran mare, direct de pe smartphone.

Studenții români care au câștigat finala Microsoft Imagine Cup 2016 cu un dispozitiv revoluționar - Premiul valorează 50.000 de dolari, iar studenții au și șansa să primească titlul de campioni Imagine Cup. Cei trei studenți ai Universității Politehnice din București, Flavia Oprea, Iulian Mateșică și Cristian Alexandrescu, au dezvoltat un dispozitiv hi-tech de mici dimensiuni care urmărește echilibrul urechii interne și verifică postura coloanei vertebrale în timp real.