Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 1 - 7 Februarie 2016

Săptămâna aceasta, Microsoft a cumpărat SwiftKey - o tastatură avansată și foarte populară, pentru Android și iOS, ce va trece în portofoliul Microsoft. De asemenea, am aflat că Windows 10 a devenit al doilea cel mai popular sistem de operare, iar în România, Windows Phone are o cotă de piață mai bună decât iOS și iPhone. Pentru mai multe detalii despre aceste evenimente, dar și alte știri interesante, citiți recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Windows 10 este al doilea cel mai popular sistem de operare - Windows 10 a devenit de curând al doilea cel mai popular sistem de operare de pe piața PC-urilor.

Microsoft a cumpărat producătorul SwiftKey pentru 250 milioane dolari - Prezentă deja pe mai mult de 300 milioane de telefoane cu Android și iOS, tastatura SwiftKey tocmai a trecut în portofoliul Microsoft, tehnologiile sale urmând să ajute la îmbunătățirea și a altor produse Microsoft.

Interesant: la noi Windows Phone are cotă de piață mai bună decât iOS! - Conform celui mai nou studiu GFK, în România, la finalul lui 2015, Windows Phone avea o cotă de piață mai mare decât iOS. Adică 5% versus 4,6%. Urmează BlackBerry cu 1,4% și restul este Android, adică undeva la 89%.

Windows 10, instalat automat pe unele PC-uri cu Windows 7 și Windows 8/8.1 - Microsoft schimbă din nou tactica pentru recrutarea utilizatorilor de Windows 7 și Windows 8/8.1 în ecosistemul Windows 10.

Cum poți rula Windows 95 pe un browser fără nici un plugin - Cum mulți dintre voi erați fie copii, fie adolescenți în anii 90, sigur vă aduceți aminte cu nostalgie de sistemele de operare care au făcut din Microsoft gigantul zilelor noastre: Windows 95 și Windows 98.

Încă un update de Windows 10: Insider Preview build 14357 gata de download în Fast Ring - Acest build de test pentru Windows 10 pregătește schimbările ce vor veni în perioada următoare. Nu se văd elemente schimbate substanțial nici la nivelul interfeței și nici în spatele ei.

Compania japoneză VAIO lansează un smartphone cu Windows 10 Mobile - VAIO Corporation, fosta divizie de PC-uri de la Sony, a anunțat un nou smartphone. După ce anul trecut a adus pe piață un telefon cu Android din categoria mid-range, în 2016 vedem de la compania japoneză un dispozitiv mid-range bazat pe Windows 10 Mobile.

Update pentru aplicațiile Nokia HERE, primesc compatibilitatea cu Windows 10 Mobile - Aplicațiile din seria Nokia Here au primit o actualizare ce aduce compatibilitatea cu telefoanele Windows 10 Mobile. Este vorba despre HERE Transit, HERE Drive+ și HERE Maps, aplicații încă gratuite în Windows Store pentru download și utilizare.

Edge, cel mai avansat web browser de la Microsoft, descoperit înregistrând sesiunile de navigare InPrivate - Folosit de utilizatorii Windows 10 pentru a accesa internetul fără ca activitățile desfășurate să fie păstrate în istoricul de navigare, modul InPrivate oferit de navigatorul Microsoft Edge ar putea să nu fie chiar atât de sigur pe cât se credea.

Recomandare: descărcați Wallpaper-ele Ninja Monkey pentru PC, tabletă și telefon - Toți cei ce fac parte din programul Windows Insider știu că anul trecut a pornit ideea Ninja Cat. Adică o mascotă care înfățișa o pisică (ulterior călare pe un inorog) și care a fost rapid adoptată de către programul Windows Insider. Acum, Microsoft ne propune o schimbare: Ninja Monkey. Același motiv: un animăluț ninja, de data asta o maimuțică.