Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 11 - 17 Aprilie 2016

Săptămâna aceasta am aflat despre noutățile care vor veni în Windows 10, cum ar fi un ecran albastru al morții cu coduri QR, care te vor ajuta să înțelegi mai bine ce se întâmplă. De asemenea, Microsoft a lansat și un bot inteligent care recunoaște persoanele din fotografii și oferă descrieri și explicații precise despre ele. Pentru a afla mai multe detalii despre toate acestea, dar și alte știri interesante, citește recapitularea acestei săptămâni despre ceea ce s-a întâmplat în ecosistemul Microsoft:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Microsoft adaugă coduri QR ecranului albastru „al morții" - Probabil că cea mai populară „funcționalitate” a Windows este BSoD, adică celebrul „ecran albastru al morții”. Acest „blue screen” a început să fie tot mai cunoscut odată cu Windows 98. Știm deja că Windows 10 i-a adus niște modificări, dar se pare că nu se oprește aici.

Visual Studio Code 1.0 lansat oficial de Microsoft - Microsoft a lansat Visual Studio Code 1.0. Este un instrument de dezvoltare de software gratuit și extensibil, prin care programatorii pot crea aplicații web folosind JavaScript și TypeScript, dar și alte limbaje.

Microsoft a lansat un bot care oferă explicații la poze și e destul de precis - Microsoft merge înainte cu experimentele bazate pe inteligență artificială, chiar dacă a trecut prin momente dificile cu botul Tay care a devenit nazist. Acum, compania a lansat un nou bot care oferă automat explicații despre fotografii.

Utilizatorii de PC ar trebui să dezinstaleze QuickTime cât mai repede - Majoritatea utilizatorilor Windows au renunțat, probabil, la folosirea QuickTime în calitate de media player acum ceva timp. Totuși, dacă te numeri printre cei care, din motive diverse, încă au așa ceva în calculator, ar trebui să iei măsuri imediat.

Așa funcționează tastatura Microsoft Word Flow pentru iOS - tastatura Word Flow oferă teme pentru personalizare, un sistem inteligent de prezicere a cuvintelor scrise și multe altele.

Windows 10 Mobile Build 10586.218 ieșit în Preview Ring și pentru aparatele Retail. Vine cu stabilitate și performanță! - Dacă sunteți posesorul unui telefon Lumia 950/950 XL, 650 sau 550 cu Windows 10 Mobile faceți rapid update pentru că o să vă placă ceea ce ați primit. Totodată Insiderii mai conservatori pot să treacă și ei pe 10586.218, pentru că acest build e disponibil și în Release Preview.

Viber lucrează la o aplicație UWP pentru Windows 10 - prin Universal Windows Platform, Viber beneficiază de Live Tiles, notificări pe ecranul de blocare și posibilitatea de fixa anumite convorbiri direct pe ecranul principal.

Microsoft a lansat o husă de lux, acoperită cu Alcantara, pentru Surface Pro 4 - Microsoft a prezentat o husă de lux pentru Surface Pro 4. Noul model Surface Type Cover include o tastatură cu spații mai mari între taste și un trackpad mare acoperit cu sticlă și este acoperit cu materialul compozit textil Alcantara, folosit de unii producători auto pentru interiorul mașinilor.