Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 11 - 17 Ianuarie 2016

Săptămâna aceasta am aflat că piața PC-urilor a scăzut din nou cu 10%, că Microsoft a decis să oprească suportul pentru navigatoarele web Internet Explorer 8, 9 și 10, iar serviciul Skype primește noi îmbunătățiri care vor face experiența utilizatorilor și mai productivă. Pentru a afla mai multe detalii despre aceste evenimente, dar și alte știri interesante, citiți retrospectiva acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Vânzările sistemelor PC au scăzut cu 10% în Q4 2015 - International Data Corporation a realizat un raport al vânzărilor de calculatoare preasamblate la nivel mondial, iar veștile nu sunt bune pentru companii precum Lenovo, HP, Acer sau Dell.

Microsoft simplifică procesul de upgrade la Windows 10 pentru clienții din mediul business - venind în sprijinul micilor companii și organizații care doresc upgrade la Windows 10, Microsoft a anunțat o aplicație care simplifică instalarea noului sistem de operare, pe stațiile de lucru.

Microsoft încetează suportul pentru Windows 8, ar fi bine să renunțați la el - dacă vă numărați printre cei care folosesc Windows 8, Microsoft speră să vă motiveze să vă instalați Windows 10 sau măcar Windows 8.1.

Remote Desktop Preview disponibil pentru Windows 10 Mobile și Continuum - Cea mai recentă versiune a clientului Remote Desktop Preview pentru Windows 10 aduce suportul și pentru Windows 10 Mobile și mai important, pentru funcția Continuum for phones.

Skype Translator nu mai necesită o aplicație separată pe Windows - funcționalitatea Skype Translator este acum prezentă în cea mai recentă iterație Skype pentru PC. Mai multe detalii în această știre.

Skype adaugă opțiunea de apel pe grup pentru Windows 10 Mobile, iOS și Android - Odată cu împlinirea a 10 ani de existență, Skype anunță opțiunile de conferință pe apeluri video pentru toate cele trei mari platforme mobile: iOS, Android și Windows 10 Mobile.

Smartphone cu Snapdragon 820 pe Windows 10 listat pe site-ul GFX Bench - Existau deja zvonuri despre un dispozitiv HP cu Windows 10 bazat pe cel mai nou chipset de la Qualcomm, însă au apărut acum detalii despre încă un dispozitiv Windows în testele GFX Bench, care integrează Snapdragon 820.

La revedere Internet Explorer 8,9,10. E momentul să dispăreți - Microsoft a decis că din 12 ianuarie suferința se termină și odată cu ultimele update-uri cumulative ce vor fi lansate, se termină și suportul oficial pentru aceste navigatoare web.

În curând vei putea asculta muzică pe Xbox în timp ce te joci - în cazul în care dețineți o consolă Xbox One, atunci probabil știți că dispozitivul produs de Microsoft nu vă permite să rulați melodiile preferate în timp ce vă jucați. ”Problema”, însă, ar putea fi reparată în curând, când Microsoft va implementa, într-un final această funcționalitate.