Articole interesante pentru utilizatorii de Windows – 12 - 18 Octombrie

Săptămâna aceasta avem noi versiuni de test lansate pentru Windows 10 și Windows 10 Mobile, ce aduc noutăți interesante. De asemenea, au apărut fotografii care demonstrează calitatea camerei foto de pe smartphone-urile Lumia 950 și Lumia 950 XL, ce vor fi lansate luna viitoare. La finalul recapitulării acestei săptâmăni, veți afla și cum au evoluat vitezele conexiunilor la internet, în România, în acest an. Haideți să începem:

Articole interesante de pe internetul românesc

Iată cele mai importante știri ale săptămânii, din universul Microsoft:

Microsoft adaugă funcții noi în Windows 10 și rezolvă problema instalării pe curat folosind chei Windows 7/8 - Microsoft au lansat o nouă versiune de test pentru Windows Insiders. Cu număr de build 10565, noua versiune Windows 10 extinde funcționalitatea Cortana, a browserului Edge și aduce modificări sistemului de licențiere, permițând folosirea cheilor Windows 7 și Windows 8.1 la instalarea pe curat a sistemului Windows 10, cu anumite condiții.

Windows 10 Mobile build 10549 e gata de download. Cu o mică/mare problemă! - Build-ul de test 10549 e gata de download din Fast Ring. Din păcate vine cu un dezavantaj important pentru actualii utilizatori de Windows 10 Mobile Insider Preview: build-ul 10549 nu se instalează decât din Windows Phone 8.1. Aflați ce aduce nou, din această știre.

Microsoft încearcă să instaleze Windows 10 pe toate PC-urile cu Windows 7 și 8 - Microsoft a oferit posibilitatea de a opta pentru instalarea Windows 10 imediat ce acesta se lansează, însă acum compania încearcă să îl forțeze chiar și pe computerele utilizatorilor care nu l-au cerut în mod special. Se pare că Windows Update descarcă acum automat kit-ul de instalare al noului sistem de operare și îl pregătește automat pentru instalare alături de actualizările obișnuite de Windows 7 și Windows 8. În ciuda faptului că actualizarea la Windows 10 este listată în tab-ul „opțional” al Windows Update, aceasta este descărcată fără știrea utilizatorilor și selectată pentru aplicare.

Toshiba dynaPad este cel mai atrăgător gadget 2-în-1 al anului - La IFA 2015, Toshiba a prezentat un prototip despre care nimeni nu știa mare lucru în afara faptului că arăta senzațional, că rula Windows și că venea cu un stylus special. Acum, acel dispozitiv a devenit oficial și poartă numele de Toshiba dynaPad.

Cum fotografiază Lumia 950: Microsoft a început promovarea flagship-urilor sale - Încep să apară informații despre performanța camerei de pe Lumia 950 prin surse mai puțin convenționale: câțiva angajați Microsoft au publicat niște seturi de poze făcute cu Lumia 950 XL pentru ca fanii să le poată vedea și cel mai probabil să li se trezească curiozitatea.

Cum a evoluat viteza serviciilor de internet din România în acest an - ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații) a publicat statisticile oficiale privind calitatea serviciilor de internet fix și mobil în Romania, pentru trimestrele I-III ale anului 2015. Rezultatele sunt cel puțin interesante.

Cum poți avea parte de Cortana pe Xbox One - Unii utilizatori au descoperit că poți accesa Cortana pe Xbox One, deși software-ul nu ar fi trebuit să fie disponibil decât la începutul anului viitor. Detalii în acest articol.

WOW: Microsoft aduce în Windows 10 Insider Preview 10565 funcția nested virtualization! - În cel mai nou build de Windows 10 Insider Preview 10565 este posibil să se folosească opțiunea de virtualizare Hyper-V pentru a crea mașini virtuale Windows 10 în interiorul cărora să se poată crea alte mașini de virtualizare. Virtualizare în virtualizare!