Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 12 - 18 Septembrie 2016

Săptămâna aceasta am aflat că versiunile mai vechi de Windows 10 Insider Preview vor deveni inutilizabile destul de curând, că Windwos Store include acum și aplicații tradiționale, pentru desktop și că Outlook.com ne va oferi suport și pentru fișierele din Google Drive. Toate acestea sunt vești bune, însă avem și câteva mai puțin bune: se pare că Microsoft va renunța la gama de smartphone-uri Lumia, precum și la brățările pentru fitness Microsoft Band. Pentru a afla mai multe detalii, dar și alte știri interesante, citește recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Atenție! Versiunile vechi de Windows 10 Insider Preview vor începe să expire și în curand nu vor mai porni - În cazul în care încă mai folosești o versiune veche de Windows 10 Insider Preview, este bine să știi că acesta s-ar putea să devină nefuncțională. Mai întâi vei primi notificări timp de cîteva zile, după care PC-ul ți se va restarta la fiecare 3 ore, urmând ca la finalul perioadei, să nu mai pornească deloc. Soluția pentru această problemă este simplă și o vei găsi chiar în cadrul acestui articol.

Windows Store include de acum și aplicații desktop pentru Windows - Dezvoltatorii își pot distribui de acum încolo programele Windows direct prin intermediul Magazinul Windows. Acest lucru este posibil datorită proiectului Centennial, care le permite dezvoltatorilor să transforme programele scrise pentru desktop (Win32) în aplicații de tip Universal Windows Platform (UWP).

Microsoft desființează impactul ”mic” al Chrome asupra bateriei - Microsoft a publicat un clip în care ne demonstrează superioritatea browser-ului Edge în fața Google Chrome. Poți vedea că, atunci când vine vorba de redarea unor clipuri de pe Netflix, Microsoft Edge este responsabil de sporirea autonomiei unui sistem portabil cu 45%. Față de Firefox, diferența este chiar mai mare, de 69%. Deși aceste diferențe semnificative sunt obținute în cazul redării de video, diferențele nu sunt mici nici când vine vorba navigarea obișnuită pe internet. Microsoft Edge îți oferă cu 24%, respectiv 43% mai multă autonomie pe același sistem, în comparație cu Chrome, respectiv Firefox.

Outlook.com oferă acum suport pentru fișierele din Google Drive - Microsoft a anunțat că serviciul de e-mail online Outlook.com va oferi suport pentru fișierele găzduite în Google Drive. Această aracteristică era deja disponibilă în aplicațiile pentru Android și iOS, însă nu era ceva ce putea face și direct dintr-un browser web.

Surse - Microsoft va renunța la gama de smartphone-uri Lumia în decembrie - Se pare că Microsoft va renunța la propria marcă de smartphone-uri Lumia în luna decembrie a acestui an. Această ipoteză este susținută de reducerile agresive de prețuri făcute de companie în ultima vreme, posibil pentru a epuiza stocurile existente. Se pare însă că gigantul american lucrează la dezvoltarea unei noi game de smartphone-uri sub brandul Surface. Vei afla mai multe detalii în această știre.

După telefoanele Lumia, Microsoft ar putea renunța la încă o serie de gadgeturi - O altă știre deloc plăcută pentru fanii Microsoft este că Band 2 va fi ultimul dispozitiv de acest gen creat de companie. Compania preferă, se pare, să se axeze mai mult pe dezvoltarea platformei software Microsoft Health, decât pe producția efectivă de dispozitive pentru fitness.

Conferinta Microsoft Summit pe 8 noiembrie la Bucuresti, intr-un nou format - Pe 8 noiembrie 2016, va începe cea de-a patra ediție a conferinței Microsoft Summit, la Teatrul Național București. Față de anii treccuți, se pare că, de data aceasta, Microsoft va pune accentul mai mult pe latura de business decât pe partea de tehnologie și noutăți. Poți să afli mai multe detalii despre tema conferinței și despre invitați, în această știre.