Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 13 - 19 Iunie 2016

Săptămâna aceasta Microsoft a anunțat o nouă consolă numită Xbox One S, cel mai mic Xbox creat vreodată. De asemenea, gigantul american a cumpărat rețeaua socială LinkedIn pentru o sumă amețitoare și vrea să o integreze în soluțiile sale software destinate clienților business. Dacă vrei să afli mai multe detalii despre aceste evenimente, dar și alte știri interesante, citește recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

E3 2016 – Xbox One S anunțat oficial - Este cel mai mic Xbox creat vreodată de Microsoft. Este acoperit cu o nuanță de alb intitulată robot white dar, per ansamblu, designul general este foarte apropiat de cel al unui Xbox One.

Microsoft neagă zvonurile: Xbox One S nu este mai rapid decât Xbox One - Anunțat cu surle și trâmbițe în cadrul conferinței Microsoft de la E3 2016, Xbox One S se pare că nu este mai rapid decât versiunea precedentă a consolei.

Tranzacția anului în Hi-Tech: Microsoft cumpără LinkedIn pentru 26 de miliarde de dolari, de 8 ori veniturile companiei. ”Este un moment de referință pentru LinkedIn” - Microsoft va cumpăra LinkedIn, într-o tranzacție evaluată la 26,2 miliarde de dolari, scrie Bloomberg. Jeff Weiner va rămâne CEO LinkedIN și va fi în subordinea șefului Microsoft, Satya Nadella.

Microsoft prezintă Refresh Windows, utilitarul care simplifică reinstalarea „pe curat” a sistemului Windows 10 - Aflat momentan în etapa de testare, utilitarul Refresh Windows promite să ușureze reinstalarea sistemului de operare Windows 10, automatizând descărcarea celui mai recent kit de instalare de pe internet, aplicarea cheilor de licență și a setărilor pentru instalare.

1.1 milioane de tablete Surface vândute în Q1 2016, vânzări de aproape 1 miliard USD! - Până de curând, Microsoft nu a oferit detalii clare despre numărul de tablete Surface pe care le-a vândut, explicația evidentă fiind că nu erau suficient de bune pentru a fi date public.

Cu mare întârziere, aplicația Facebook pentru mobil este oferită în versiune beta oficială și utilizatorilor de Windows 10 - Cu o întârziere de câțiva ani, timp în care Microsoft a fost dezvoltatorul aplicației Facebook pentru dispozitive cu Windows Phone, administratorii rețelei de socializare își întorc privirile și asupra acestei platforme, în prezent folosită de mai puțin de 1% dintre posesorii de telefoane inteligente.

Legătura dintre Microsoft și marijuana te va lua prin surprindere - În cazul în care nu știați, mulți dintre analiști se așteaptă ca în doi ani de zile, industria aceasta să valoreze în jur de 10 miliarde de dolari în Statele Unite. Având în vedere suma uriașă de bani care va fi generată, companiile vor avea nevoie de elemente de software de cea mai bună calitate. Microsoft este specializată în acest domeniu și a reușit să formeze un parteneriat cu o companie localizată în Los Angeles, numită Kind.

Al doilea build de Windows 10 Insider Preview (14367) venit într-o săptămână pentru PC și Mobile! Vedeți ce e nou. - Este vorba despre versiunea de test 14367 care, spre surprinderea multora, vine cu o listă măricică de bugfix-uri și optimizări, plus trei elemente noi.

Windows Store va permite alegerea locației de instalare pentru aplicațiile mari - Dacă la aplicații uzuale, cum ar fi un browser web sau client pentru rețele de socializare, spațiul de stocare ocupat nu prea este o problemă, altfel stau lucrurile cu jocurile și aplicațiile mari, disponibile acum și în Windows Store.

Wallet 2.0 for Windows 10 Mobile aduce opțiunea NFC Tap to Pay - Odată cu lansarea versiunii 2 a aplicației Wallet, Microsoft aduce plățile mobile pe Windows 10 Mobile, prin Tap to Pay via NFC.