Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 14 - 20 Martie 2016

Săptămâna aceasta, Microsoft au lansat actualizarea Windows 10 Mobile pentru o bună parte din deținătorii de smartphone-uri cu Windows Phone 8.1. Aflați ce telefoane primesc actualizarea și cum se face ea, din această recapitulare săptămânală. De asemenea, avem vești bune despre viitorul consolei Xbox One cât și despre navigatorul web Microsoft Edge:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Windows 10 Mobile disponibil acum pe smartphone-uri mai vechi. Iată lista dispozitivelor compatibile - Microsoft au lansat actualizarea Windows 10 Mobile pentru mai multe smartphone-uri cu Windows Phone 8.1. Dacă vrei să știi cum se instalează această actualizare, citește ghidul nostru.

Funcțiile din Windows Phone 8.1 ce nu se mai regăsesc în Windows 10 Mobile - Știi ce pierzi dacă treci la Windows 10 Mobile de la Windows Phone 8.1? Sunt lucruri de care va trebui să te desparți atunci când vei face upgrade-ul la Windows 10 Mobile. Găsești o listă în acest articol.

Twitter primește un update semnificativ pe Windows 10 Mobile - Twitter a lansat o actualizare importantă pentru clientul de Windows 10 Mobile și cel de PC, care aduce schimbări esențiale în interfață și introduce funcții noi.

Adio aplicații HERE pe Windows 10 și 8.1. De data asta cu adevărat - Este confirmat oficial că suita de aplicații HERE, dintre care probabil cea mai importantă era soluția de navigare offline asistată de GPS, HERE Drive+, nu va mai fi dezvoltată pentru Windows 10 Mobile, iar pentru Windows Phone 8.1 va intra în mentenanță, doar bug-urile critice vor mai fi remediate.

Microsoft a lansat o alternativă la Here Maps - Ca alternativă la Here Maps, Microsoft a lansat o actualizare pentru aplicația Maps din Windows 10 care adaugă funcții noi, similare cu soluția Here.

Xbox One va putea rula aplicații de Windows din vara acestui an - Consola produsă de Microsoft va putea rula aplicații construite cu ajutorul Universal Windows Platform. Ce înseamnă asta? Citiți în acest articol.

Microsoft va repara jocurile de pe Windows Store - În încercarea de a liniști puțin gamerii nemulțumiți de limitările Windows Store când vine vorba despre jocuri video, Microsoft a dezvăluit la GDC câteva detalii despre funcțiile care urmează să fie activate în viitorul apropiat pentru aplicațiile Universal Windows Platform (UWP). De asemenea, avem pentru prima dată o fereastră de lansare pentru suportul pentru astfel de software (UWP) pe Xbox One.

Sony și Microsoft doresc Cross-Play între PlayStation 4 și Xbox One - Microsoft a invitat public alți producători de jocuri și chiar ai altor console să participe în programul Cross-Network Play. După cum era ușor de intuit, consolele la care se referea compania erau PlayStation 4 și viitorul Nintendo NX, chiar dacă numele lor nu au fost rostite.

Așa arată o convorbire pe Skype efectuată din spațiu, folosind ochelarii HoloLens - NASA deja folosește ochelarii HoloLens. Poate că vă întrebați la ce anume le-ar trebui acest aparat? În principal pentru apeluri online și manuale de instrucțiuni holografice.

Microsoft Edge cu support pentru extensii, disponibil acum în versiune Preview - Promis încă de la finalul anului trecut, suportul pentru folosirea extensiilor în browserul Edge s-a tot lăsat așteptat, Microsoft oferind doar promisiuni și capturi de ecran, ca dovadă că încă se lucrează la acesta.