Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 14 - 20 Noiembrie 2016

Săptămâna aceasta, Microsoft s-au înscris ca membru platinum în Fundația Linux și au lansat uneltele de dezvoltare Visual Studio pentru Mac. De asemenea, compania a lansat suita Microsoft Office pentru Chrome OS. Pentru a afla mai multe detalii dar și alte știri interesante, citește recapitularea acesteai săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Microsoft se alătură Fundației Linux și va juca un rol important în sfera open-source - Creatorii Windows oferă suport pentru platforma Linux, iar începând de acum, aceștia fac parte și din Fundația Linux, ca membru de nivel platină.

Microsoft Office vine şi pe Chrome OS - După lansarea suitei Microsoft Office pe iOS şi Android, compania a dezvăluit că va veni şi cu suport oficial pentru Chrome OS, sistemul de operare desktop de la Google, care domină în segmentul laptop-urilor entry-level.

Visual Studio vine pe MacOS, sau măcar ceva ce seamănă cu el - Un pachet de dezvoltare software ce se va numi Visual Studio va fi disponibil pe MacOS.

Windows Defender, cauza unui nou proces pentru practici anti-competitive - Unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de soluții software de securitate din lume tocmai a inițiat un proces împotriva Microsoft, pornind de la modul în care încearcă să convingă utilizatorii de Windows 10 să folosească în mod exclusiv Windows Defender.

PowerApps for Windows 10 Mobile a ieșit în versiune Preview - Pachetul de aplicații PowerApps e disponibil în versiune Preview pentru Windows 10 Mobile. Dacă vă interesează, îl puteți descărca și începe perioada de testare.

Cum vor cei de la Microsoft să limiteze consumul de energie electrică - Gigantul american tocmai a încheiat o înțelegere cu două companii, astfel încât se va folosi de energia regenerabilă pentru a alimenta centrul său pentru procesarea de date situat în localitatea Cheyenne, în statul american Wyoming.