Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 16 - 22 Mai 2016

Săptămâna aceasta, Microsoft au lansat un service pack neoficial pentru Windows 7 și au vândut divizia de telefoane mobile feature-phone (toate telefoanele care nu sunt în gama Lumia) către Foxconn. De asemenea, avem și o nouă aplicație universală OneDrive pentru Windows 10. Pentru a afla mai multe detalii despre aceste evenimente dar și alte știri interesante, citiți recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Windows 10 nu te va mai deranja cu actualizările atunci când muncești - Microsoft va implementa o caracteristică extrem de utilă, odată cu lansarea următorului update de Windows 10.

Service Pack neoficial pentru Windows 7 - Chiar dacă oficial Microsoft anunță că nu va exista un Service Pack 2 pentru Windows 7, compania oferă acum ceva similar, dar sub alt nume.

Microsoft vinde o parte din divizia de telefoane mobile către Foxconn - Microsoft a vândut o parte din divizia de telefoane către chinezii de la Foxconn, pentru 350 de milioane de dolari. Este vorba de terminalele feature-phone gen Asha, dar și modelele cu Symbian 40 sau Nokia X cu Android.

Programul preview Windows Defender Advanced Threat Protection se extinde - Microsoft anunță accesul public preview pentru Windows Defender Advanced Threat Protection. Cei interesați pot să ceară accesul în program și dacă vor fi acceptați, vor începe să testeze noul serviciu de securitate. Printre beneficiile oferite, se numără și posibilitatea de a simula atacuri asupra stațiilor și a vedea ce tipuri de alerte și informații sunt capturate și raportate de către Windows Defender Advanced Threat Protection.

Microsoft a lansat o nouă aplicație OneDrive UWP, pentru PC-urile cu sistem Windows 10 - În timp ce utilizatorii de smartphone și tablete aveau deja la dispoziție o aplicație OneDrive complet funcțională, integrarea acestui serviciu cu sistemul de operare Windows 10 a fost până acum limitată doar la suport nativ pentru sincronizarea de fișiere în Windows Explorer. Microsoft corectează însă problema lansând o nouă aplicație OneDrive UWP complet funcțională.

Microsoft va introduce suportul pentru senzorii de amprente în Windows 10 - Microsoft are de gând să introducă, într-un final, suportul pentru senzorii de amprente.

A ieșit Instagram 8 pentru Windows 10 Mobile - Instagram de Windows 10 Mobile a primit astăzi un upgrade major către versiunea 8, schimbarea de design promovată săptămâna trecută pe iOS și Android ajungând acum și pe platforma Windows. Schimbările sunt centrate pe aspectul interfeței, noul look al aplicației fiind puțin mai finisat.

Windows 95 rulează chiar și pe o consolă Xbox One - Din câte se pare, cineva a reușit să instaleze Windows 95 pe consola Xbox One a celor de la Microsoft. Vezi o demonstrație în clipul de mai jos.

SAP și Microsoft au încheiat un parteneriat prin care integrează platformele HANA și Azure - SAP și Microsoft au încheiat un parteneriat prin care vor integra mai multe servicii și platforme. Astfel, serviciul cloud enterprise Microsoft Azure va oferi suport pentru bazele de date in-memory SAP HANA, iar servicii SAP precum Ariba, Concur, Fieldglass sau SuccessFactors vor fi integrate cu serviciile Microsoft Office 365.