Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 16 - 22 Noiembrie

Săptămâna aceasta, Windows a împlinit 30 de ani de existență iar Windows 3.1 se pare că încă mai este folosit pe aeroporturile din Franța, unde a provocate probleme destul de serioase. Lumia 950 este acum disponibil la precomandă în mai multe țări, precum SUA, UK și Irlanda. Aflați din recapitularea acestei săptămâni cât costă și cum l-ați putea comanda din România:

Articole interesante de pe Internetul românesc

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

La mulți ani Windows! Acum 30 de ani începea odiseea - Acum 30 de ani începea povestea Microsoft Windows, un sistem de operare care pornea să aducă o interfață grafică într-o lume a sistemelor de operare în linie de comandă. Aflați detalii despre povestea acestui sistem de operare din acest articol.

Windows 3.1 încă se folosește și tocmai a scos din funcțiune un aeroport francez - Lucrurile în Franța aparent nu stau prea bine. Făcând excepție de cazul nefericit din Paris de vinerea trecută, o altă mică criză se pare că a apărut recent în aeroportul parizian Orly. De data aceasta nu au fost implicați teroriști ci un sistem de operare preistoric: Windows 3.1.

Volvo ne arată cum poate fi folosită realitatea virtuală prin HoloLens la o sesiune de cumpărături - Volvo ne arată cum o să ne cumpărăm în viitor mașina: încă înainte de a o avea fizic, putem să îi explorăm și cele mai ascunse colțuri, să ne facem o idee despre cum arată pe afară și în interior, cum se asortează culorile, care e exact senzația de spațiu etc.

Microsoft pare să renunțe la portarea de aplicații Android pe Windows - Microsoft au anunțat o veste proastă pentru Windows 10 Mobile ce va fi lansat foarte curând.

După lansarea November Update (TH2) Windows 10 înregistrează din nou creșteri în ceea ce înseamnă adopția - Se pare că lansarea actualizării din Noiembrie pentru Windows 10 este de bun augur pentru Microsoft și adopția Windows 10. Conform unor cifre anunțate de StatCounter se poate vedea clar o nouă curbă de creștere în ceea ce înseamnă adopția de Windows 10 odată cu 2 noiembrie, la nivel mondial.

În spatele ușilor închise, Microsoft Surface Phone există - Vehiculat deja de câțiva ani, Surface Phone este un smartphone care devine din ce în ce mai probabil, având în vedere ultimele imagini ajunse online.

Microsoft Lumia 950 XL în România: prețuri, cum îl comanzi, date de livrare - În curând (pe 20 noiembrie) noile flagship-uri Microsoft Lumia 950 și 950 XL vor fi livrate în magazinele AT&T din SUA, urmând ca de prin 4 decembrie să le vedem și în Europa. Cei ce au făcut precomenzi pe site-ul Microsoft Store vor fi și printre primii norocoși care vor avea Lumia 950 și 950 XL împreună cu un Display Dock, gratuit.

De ce ai nevoie pentru a folosi un telefon cu Windows 10 ca PC - Windows 10 Continuum este o nouă funcție ce va fi disponibilă pentru utilizatorii de telefoane cu Windows 10 Mobile, dar din păcate nu vor fi toți la fel de privilegiați. Mai multe detalii în acest articol.