Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 17 - 23 Octombrie 2016

Săptămâna aceasta, Microsoft au anunțat cele mai recente rezultate financiare, care au fost peste așteptări. Ca rezultat, acțiunile companiei au ajuns la cel mai înalt nivel din 1999 încoace. În plus, echipa care lucrează la tehnologia de recunoaștere vocală și transcriere a cuvintelor a anunțat că, în curând, Cortana va putea înțelege vorbirea la fel de bine ca un om. Pentru a afla mai multe detalii, citește recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Acțiunile Microsoft, la un nivel-record, după rezultate financiare foarte bune - Acțiunile Microsoft au ajuns la cel mai înalt nivel din 1999 încoace, depășind vârful din 2009, după ce compania a anunțat rezultate financiare peste așteptări și o creștere impresionantă a veniturilor generate din cloud computing, un domeniu văzut de investitori ca fiind de viitor.

În curând Cortana va putea înțelege vorbirea mai bine decât oamenii - Echipa care lucrează la tehnologia de recunoaștere vocală și transcriere a cuvintelor a construit un produs care reușește să ofere cel puțin aceleași rezultate ca și o persoană. Iar următorul pas este să o depășească.

Microsoft confirmă zvonurile: Nokia va lansa noi „telefoane mobile” anul acesta - Potrivit dezvăluirilor făcute într-o publicaţie vietnameză, până la finalul acestui an vor fi lansate două noi „telefoane Nokia”, urmând în primăvara anului viitor să fie disponibile şi cel puţin două modele de smartphone-uri.

Noua aplicație Windows Camera ajunge și pe Windows 10 Mobile non Insider - Actualizarea aduce îmbunătățiri legate de aspectul butoanelor și un nou zoom. Veți observa că este prezent pe ecran și butonul pentru activarea modului Timer, precum și alte setări mai ușor de accesat.

O mulțime de site-uri cunoscute au cedat din cauza hackerilor - Saituri precum Twitter, Reddit și o mulțime de alte platforme la fel de cunoscute au avut probleme, iar incidentul se pare că a fost provocat de un atac DDoS.

Aplicația oficială SharePoint Mobile e disponibilă pe Windows 10 Mobile - De azi avem în Windows Store și aplicația oficială Microsoft Office SharePoint. Aceasta permite conectarea pe SharePoint Online din Office 365 (Enterprise, Education, Government și DvNext) dar nu și pentru versiunile onpremise pentru SharePoint 2016 și SharePoint Server 2013.