Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 2 - 8 Mai 2016

Săptămâna aceasta, Microsoft au anunțat că Windows 10 este folosit acum de 300 de milioane de utilizatori. În plus, oferta de upgrade gratuit de la Windows 7 sau Windows 8.1 se va încheia curând, ceea ce va face ca utilizatorii care nu doresc Windows 10 pe calculatoarele lor, să scape de invitația agresivă de a face upgrade. Pentru a afla mai multe detalii, dar și alte știri interesante, citiți recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Windows 10 trece pragul de 300 de milioane de utilizatori activi și își continuă drumul spre 1 miliard! - Windows 10 își continuă drumul către ținta de 1 miliard de sisteme active, acum el fiind folosit pe mai mult de 300 de milioane de dispozitive, ocazie cu care Microsoft ne-a dat mai multe informații despre cum s-a mișcat până acum Windows 10.

Windows 10 nu va mai fi gratuit: curând vei plăti pentru upgrade - La mijlocul acestui an, Windows 10 nu va mai veni sub forma unui upgrade gratuit.

Este posibil ca Intel să fi ruinat planul Microsoft de a câștiga cotă de piață în industria smartphone-urilor - Intel, partener tradițional al Microsoft, a confirmat recent că renunță la multe modele de procesoare, inclusiv versiunile pentru smartphone-uri. În aceste condiții este posibil ca planurile Microsoft să fi fost date peste cap sau întârziate semnificativ.

Vine controlul prin gesturi pe Windows Mobile? - Microsoft continuă să lucreze la 3D Touch și poate că într-un viitor nu foarte îndepărtat vom vedea această tehnologie pe viitoarele aparate Surface/Lumia. Via Microsoft Research putem vedea un demo de 3D Touch.

Windows 10 – când veți scăpa oficial de invitația agresivă la upgrade - Microsoft a anunțat în mod oficial că va renunța să vă mai agreseze cu invitații de upgrade pentru trecerea la Windows 10.

Microsoft nu va mai oferi aplicația PDF Reader pentru Windows 10 Mobile - În curând, aplicația PDF Reader nu va mai fi suportată pe dispozitivele cu sistem Windows 10 Mobile, un mesaj de notificare fiind trimis deja utilizatorilor care o folosesc.

Microsoft anunță SharePoint Server 2016, nouă aplicație de smartphone și elemente noi pentru OneDrive - Aplicația mobilă SharePoint, dezvoltată de Microsoft pentru Windows Mobile, iOS și Android, aduce funcționalitatea intranetului pe dispozitive mobile și oferă posibilitatea de utilizare imediată, indiferent de locație și tipul implementării.

Windows 95 merge mai bine pe Apple Watch decât mergea pe PC-urile de acum 20 de ani - Windows 95 este una dintre cele mai importante versiuni de Windows lansate vreodată. Cu toate că s-ar putea să nu ai cele mai plăcute amintiri cu acest sistem de operare, s-ar putea să te încânte ce a reușit să facă un posesor de Apple Watch cu el.