Articole interesante pentru utilizatorii de Windows – 2 - 8 Noiembrie

Săptămâna aceasta s-a desfășurat unul din cele mai mari evenimente de tehnologie din România: Microsoft Summit 2015. Noi am fost acolo și avem un raport de la fața locului despre ce a avut de oferit acest eveniment. Pe de altă parte, la nivel internațional, Microsoft au anunțat câteva schimbări foarte controversate: limitarea spațiului disponibil pe OneDrive, micșorarea perioadei în care mai puteți cumpăra PC-uri cu Windows 7 la doar un an de zile și altele. Pentru a afla mai multe detalii, citiți recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante de pe internetul românesc

Iată cele mai importante știri ale săptămânii, din universul Microsoft:

Microsoft Summit 2015: 2100 participanți, 45 speakeri și multe sesiuni interesante - cel mai important eveniment al săptămânii a fost conferința Microsoft Summit 2015, ce a avut loc la Palatul Parlamentului. Pentru a afla mai multe detalii despre eveniment, citiți acest articol.

Mai aveți la dispoziție un an pentru a vă cumpăra un laptop cu Windows 7 - Microsoft a anunțat că partenerii săi vor mai putea comercializa PC-uri dotate cu Windows 7 până la 31 octombrie 2016. Mișcarea este încă una dintre încercările companiei de a crește numărul utilizatorilor de Windows 10.

Windows 10 Insider Preview Build 10586 lansat în Fast Ring, ultimul update major înainte de Fall Update - Utilizatorii din programul Windows Insiders pentru PC au primit în Fast Ring build-ul 10586 pentru PC. Teoretic este ultimul build de test înainte de lansarea oficială a Windows 10 Threshold 2 Update, ce va veni săptămâna viitoare. Actualul update vine cu câteva remedii, noi bug-uri și schimbă diverse lucruri la nivelul interfeței grafice.

Windows App Studio: poți realiza aplicații direct în browser, fără programare - Microsoft oferă o platformă web capabilă să realizeze aplicații fără a fi nevoie de introducerea de cod într-un limbaj de programare. Întregul proces este realizat într-o interfață grafică, iar publicarea aplicațiilor în catalogul Windows Store este simplă și rapidă.

Microsoft poate șterge comentariile inutile de pe Windows Store - Cei de la Microsoft au adăugat o serie nouă de caracteristici menite să-i ajute pe dezvoltatorii de aplicații pentru Windows Store, printre care și posibilitatea de a șterge comentariile de tip spam.

OneDrive gratuit nu mai e de 15 GB și nici nelimitat în Office 365! - O veste foarte proastă de la Microsoft. Detalii în această știre.

Microsoft taie din prețurile vârfurilor de gamă Lumia 950 și 950 XL - Cei care doresc să beneficieze de cel mai avansat smartphone cu Windows 10 al momentului, dar au amânat până acum luarea unei decizii de cumpărare din cauza prețului ridicat, au acum motive de bucurie.

Windows 10 are 7.94% din piață și crește în defavoarea Windows 7 și XP - Cum stă Windows 10 în momentul de față? Destul de bine e răspunsul dat de Net Applications care ne spune că în momentul de față sistemul de operare Microsoft Windows 10 are o cotă de piață de 7,56%, la aproape 3 luni de la lansare.

Microsoft adaugă funcție de captură slow-motion pentru anumite telefoane Lumia - Aplicația Windows Camera de pe dispozitivele cu sistem Windows 10 Mobile este actualizată în aceste zile la o nouă versiune, cu suport pentru captură video slow-motion. Funcția nu va fi însă disponibilă decât pe anumite modele de telefoane Lumia.

Aplicația Movies & TV din Windows 10 primește suport pentru subtitrări SRT - O veste foarte bună pentru toți utilizatorii de Windows 10. Detalii în această știre.

Microsoft pregătește Cortana pentru iOS - Microsoft se pregătește să lanseze versiunea pentru iOS a asistentului său personal și a dat startul înscrierilor în programul beta. Astfel, un număr limitat de utilizatori vor avea posibilitatea de a testa Cortana pentru iOS.