Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 20 - 26 Iunie 2016

Săptămâna aceasta Microsoft au anunțat noi îmbunătățiri care vor veni vara aceasta, odată cu Windows 10 Anniversary Update. De exemplu, navigatorul web Microsoft Edge va deveni și mai eficient în modul în care utilizează bateria. De asemenea, am aflat și că HP rămâne lider al pieții de PC-uri și că General Manager-ul Microsoft România s-a schimbat. Pentru mai multe detalii, dar și alte știri interesante, citiți recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Experiment: Care web browser oferă cea mai bună autonomie a bateriei pentru laptopuri și tablete cu Windows 10 - În afară de viteză și calitatea funcțiilor oferite, un browser web modern trebuie să dea dovadă și de eficiență în gestionarea consumului de memorie și procesor, orice exces fiind penalizat prin reducerea timpului de mobilitate oferit de acumulator.

Ne-am lămurit: Opera este browserul care consumă cel mai puțin - Și-acum vin cei de la Opera și ne spun că ei au browserul web care cosumă cea mai puțină baterie.

HP domină piața de PC-uri cu Windows 10, urmată de Dell și Lenovo - La aproape un an de la lansarea oficială a Windows 10, sistemul de operare Microsoft este folosit în peste 300 de milioane de sisteme, majoritatea dintre ele fiind PC-uri și sisteme 2-in-1.

Schimbare la Microsoft: Gabriela Matei este noul General Manager la Microsoft România - Gabriela Matei este noul manager al Microsoft România, începând cu 1 iulie, a anunțat joi compania. Gabriela îl va înlocui pe Kostas Loukas, care va prelua funcția de general manager pentru Sectorul Public pe Europa Centrală și de Est (CEE).

Ai un startup? Ar trebui sa mergi la Microsoft Accelerator Bootcamp - Microsoft Accelerator Bootcamp a ajuns și în România, între 24-26 iunie, la TechHUB București. Poziționat ca unul dintre cele mai importante evenimente pentru startup-uri și antreprenori din Europa Centrală și de Est, Microsoft Accelerator Bootcamp este organizat pentru prima dată în București și a oferit antreprenorilor români trei zile de sesiuni intensive de training despre cum să găsească clienți, despre cum să-și recruteze o echipă, cum să obțină o investiție care să le stimuleze dezvoltarea companiei și cum să o valorifice în mod eficient.

Samsung Notebook 7 Spin e un hibrid flexibil și accesibil cu Windows 10 - Poate că investițiile într-un nou laptop nu se află prea sus pe lista priorităților voastre, dar în cazul în care aveți nevoie de un hibrid atrăgător, Samsung Notebook 7 Spin s-ar putea să fie combinația perfectă de performanță și design.

Încă un Windows 10 Insider Preview (build 14372) disponibil în Fast Ring pentru PC și Mobile - A fost lansat un build nou de Windows 10 Insider Preview în Fast Ring, pentru PC și Mobile – un update rapid și poate neașteptat. Nu avem prea multe informații legate de acest build, doar că păstrează câteva probleme din 14371 dar aduce și multe bugfix-uri și optimizări.