Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 21 - 27 Martie 2016

Săptămâna aceasta am aflat că Microsoft va oferi un proces simplu pentru portarea extensiilor de Google Chrome în Microsoft Edge. De asemenea, compania a lansat un bot de Twitter inteligent pentru a interacționa cu oamenii și, din păcate, experimentul s-a terminat cu un eșec răsunător. Pentru a afla mai multe detalii despre aceste evenimente dar și alte știri interesante, citește recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Browser-ul Edge va putea rula extensii de Chrome - Microsoft caută metode pentru a încuraja dezvoltatorii să își aducă extensiile în Microsoft Edge. Având în vedere că nu foarte mulți dezvoltatori au resursele necesare pentru a porta software-ul scris pentru platforma Google, Microsoft pregătește o metodă pentru a facilita un proces de portare simplu.

Inteligența artificială creată de Microsoft a devenit un nazist obsedat de sex într-o singură zi - Microsoft a anunțat lansarea botului Tay pe Twitter. Acesta din urmă avea rolul de a înțelege cât mai bine conversațiile, fiind considerat unul dintre cele mai interesante experimente Microsoft. Cu cât utilizatorii discutau mai mult cu Tay, cu atât robotul devenea mai inteligent. Din păcate, Microsoft se pare că nu a luat în considerare faptul că este vorba despre o rețea socială, iar limbajul folosit de oameni aici lasă de dorit uneori.

Intel Skylake va primi suport oficial pe Windows 7 și 8.1 - După ce a dezvăluit că sistemele echipate cu procesoare Intel pe arhitectură Skylake nu vor primi suport pe Windows 7 și Windows 8, Microsoft a decis totuși să revină la această decizie.

A început să fie administrat update-ul lunii martie pentru Xbox One - Actualizarea include jocuri noi de Xbox 360 care sunt compatibile acum cu Xbox One, chat-ul cu până la 16 jucători, iar firmware-ul pentru controller-ul Xbox One a fost îmbunătățit.

Microsoft a scăpat de una dintre principalele vulnerabilități exploatate de hackeri - O actualizare a pachetului Microsoft Office permite administratorilor să blocheze macro-urile din documente care, desigur, pot fi folosite și pentru activități inocente. Totuși, deseori sunt folosite de hackeri pentru conexiuni la internet și descărcări de software-uri malițioase.