Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 21 - 27 Noiembrie 2016

Săptămâna aceasta am aflat că Microsoft lucrează la un proiect de emulare a aplicațiilor desktop pentru PC care să ruleze pe smartphone-uri cu procesoare ARM și Windows 10 Mobile instalat. De asemenea, compania a lansat jocul Solitaire și pentru Android și iOS. Pentru mai multe detalii dar și alte știri interesante, citește recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Aplicații x86 pe ARM64? Se pare că da, în Windows 10 Redstone 3 - Dacă ar exista un emulator pe ARM64 care să permită folosirea aplicațiilor x86 pe smartphone, așa cum în Windows 10 pe 64 de biți avem emularea pe 32 de biți?

Microsoft lucrează la cel mai bun smartphone de pe piață - Satya Nadella, arată că Microsoft dorește în continuare să se afirme pe piața telefoanelor mobile, iar pentru asta, lucrează din greu la următoarea linie de smartphone-uri. Astfel, Nadella spune că următorul telefon de la Microsoft ar putea fi unul dintre cele mai bune văzute vreodată pe piață.

Microsoft Solitare, jocul preferat al funcţionarelor, este disponibil pentru Android şi iOS - Microsoft Solitaire, unul dintre cele mai populare jocuri din istorie şi activitatea preferată din timpul serviciului pentru funcţionarele de la stat , este disponibil acum pentru sistemele de operare mobile Android şi iOS. Vestea şi mai bună este că jocul este gratuit.

Netflix în 4K funcționează pe PC, dar există multe condiții - Cei care au făcut investiții importante în monitoare și TV-uri 4K își doresc de foarte mult timp să poată viziona conținut de pe Netflix în 4K. Acum este posibil chiar și dacă nu aveți un smart TV cu aplicația Netflix preinstalată.

Microsoft elimină utilitarul Command Prompt din Windows 10 - Astfel, începând cu Windows 10 build 14971, Microsoft înlocuieşte Command Prompt cu alternativa PowerShell.

5 chestii faine despre Office 365 pentru acasă - Dacă reușești să treci peste blocajul legat de obligativitatea folosirii aplicațiilor gratuite și vezi avantajele reale, Office 365 pentru acasă este o soluție excelentă de licențiere pentru o familie.

Microsoft lucrează la un calculator cuantic demn de filmele SF - Microsoft investește fonduri serioase pentru a crea un calculator cuantic ce va fi capabil să rezolve probleme ce depășesc puterea de procesare din prezent.

Microsoft aduce îmbunătăţiri aplicaţiei OneDrive pentru Android - Ajunsă la versiunea 4.7, aplicaţia OneDrive pentru dispozitive cu sistem Android primeşte îmbunătăţiri la nivelul funcţiei de sortare a fişierelor, împreună cu alte optimizări menite să sporească productivitatea.