Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 22 - 28 August 2016

La finalul acestei veri, Microsoft a cumpărat un nou startup , numit Genee, ce se ocupă cu detecția și programarea de întâlniri între utilizatori . De asemenea, compania a semnat și o înțelegere cu Lenovo, prin care schimbă patente și dispozitivele Lenovo vor veni cu aplicații Microsoft preinstalate. Pentru a afla mai multe detalii despre aceste evenimente dar și alte știri interesante, citește recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Microsoft achiziționează Genee, urmează integrarea în Office 365 - Gigantul din Redmond a achiziționat Genee, o unealtă care se sincronizează cu aplicațiile de tip calendar și cu clienții de mail, inclusiv cele ale Microsoft, având capacitatea de a detecta nevoia stabilirii unei întâlniri între mai mulți utilizatori.

O nouă problemă frustrantă în update-ul aniversar la Windows 10 - Mulți posesori de eBook Readere Kindle, cele mai populare din lume de altfel, au observat că nu și le mai pot sincroniza cu PC-ul. În momentul în care au încercat să conecteze un Kindle la un sistem cu Windows 10 Anniversary Update, au întâmpinat un Blue Screen of Death (BSOD).

Microsoft îmbunătățește Next Lock Screen pentru Android - Alternative Microsoft la meniul de blocare a ecranului preinstalat pe dispozitivele cu sistem Android, Next Lock Screen trece la următorul nivel aducând suport îmbunătățit pentru afișarea mesajelor de notificare și o mai bună gestionare a resurselor de memorie.

Microsoft și Lenovo și-au licențiat reciproc o serie de patente - Clauzele înțelegerii dintre cele două companii le vor permite celor de la Microsoft să își preinstaleze aplicațiile dedicate segmentului business pe dispozitivele vârf de gamă pe care le va vinde Lenovo. Mai exact, Microsoft Office, Skype sau OneDrive își vor face loc pe o gamă selectă de dispozitive ale producătorului chinez.

Un nou scandal marca Windows 10: Microsoft, acuzată că îi pune pe utilizatori în pericol - EFF sau Electronic Frontier Foundation acuză Microsoft că “Windows 10 trimite anumite cantități de date utilizate înapoi către Microsoft. În timp ce utilizatorii pot dezactiva unele dintre aceste setări, nu este o garanție că PC-ul tău se va opri din vorbit cu serverele Microsoft”.