Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 22 - 28 Februarie 2016

Săptămâna aceasta, HP au anunțat un smartphone revoluționar care vrea să înlocuiască PC-ul. De asemenea, am aflat vești despre schimbări importante ce vor veni în luna martie pentru utilizatorii de Windows 10 Mobile, precum și vești despre ochelarii inteligenți Microsoft HoloLens. Citiți recapitularea săptămânii pentru a afla mai multe despre ce s-a întâmplat important în ecosistemul Microsoft:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

HP Elite x3, un nou smartphone high-end cu sistem Windows 10 - Prezentat la standul HP din cadrul expoziției Mobile Wolrd Congress, Elite x3 este un smartphone elegant, bazat pe Windows 10, ce ar putea fi o alternativă interesantă la actuala navă amiral - modelul Lumia 950 XL oferit de Microsoft.

Luna martie va aduce schimbări importante pentru Windows 10 Mobile: update-urile de firmware vor fi mai ușor de instalat - Luna martie va marca un moment important în dezvoltarea Windows 10 Mobile pentru că atunci vor intra în vigoare noi schimbări care vor permite Insiderilor să primească update-uri importante de firmware, fără să mai fie nevoiți să iasă din inelele Fast sau Slow și să intre în Production, sau mai rău, să revină la Windows Phone 8.1.

Huawei Matebook este portabilitatea întruchipată, dar îți va goli portofelul - În cadrul MWC 2016, chinezii de la Huawei au lansat un singur produs: un 2 în 1 ultraportabil cu numele de Huawei Matebook. În această știre aveți primele impresii despre acest competitor pentru Microsoft Surface.

Microsoft omoară Project Astoria - Acum ceva timp, Microsoft a dezvă l uit intenția de a realiza o infrastructură care să permită aplicațiilor de Android să funcționeze direct pe varianta de mobile a Windows 10, acea inițiativă se numea Project Astoria. Acum, acest proiect este mort.

Asus devine primul producător de routere ce va fi certificat pentru securitate la fiecare doi ani, marcând o bornă istorică pentru IoT - ASUS va trebui să se supună unui audit de securitate independent, la fiecare doi ani, pentru următorii 20 de ani. Mi se pare o chestie excepțională de marketing de care ASUS va trebui să beneficieze în perioada următoare: la fiecare doi ani, un auditor independent va veni și va spune că produsele sale sunt sigure (că dacă nu sunt sigure, nu se vor vinde, e evident). Cool nu?

Microsoft ar putea oferi update la Windows 10 pentru unele smartphone-uri lansate cu sistem Android - Într-o nouă încercare de a spori cota de piață foarte redusă de care se mai bucură platforma Windows Phone, Microsoft ar putea oferi pachete de actualizare la Windows 10 și pentru unele modele smartphone foarte populare, lansate inițial cu sistemul de operare Android.

Microsoft lansează update-uri de firmware de Windows 10 Mobile pentru Lumia 950, Lumia 950 XL - Pentru Microsoft Lumia 950/950 XL este disponibil update-ul de firmware 1078.38.16025. Cei care nu sunt înrolați în Windows Insider și nu au pus cel mai recent build de Windows 10 Mobile Insider Preview, vor primi acest firmware în perioada următoare.

Microsoft așteaptă ca ”lumea să fie gata” pentru ochelarii HoloLens - De ceva vreme, Microsoft face reclamă ochelarilor HoloLens prin tot felul de proiecte legate de educație și știință. În ciuda acestei reclame agresive, Microsoft a decis să amâne lansarea HoloLens pe o perioadă nedeterminată.