Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 23 - 29 Mai 2016

Săptămâna aceasta, Microsoft a anunțat concedierea a 1850 de angajați din divizia care se ocupă cu dezvoltarea de smartphone-uri. De asemenea, se pare că adopția Surface Pro în mediul de business din Marea Britanie o depășește serios pe cea a iPad Pro. În plus, am aflat și de noi facilități interesante care vin în aplicații pentru Windows 10 Mobile și Android. Pentru a afla mai multe detalii, dar și alte știri interesante, citiți recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Microsoft concediază 1.850 de angajați din divizia de smartphone-uri - Microsoft a anunțat că va restructura echipa care se ocupă de dezvoltarea de smartphone-uri. Compania va concedia 1.850 de angajați din divizia hardware. Decizia va afecta 1.350 de angajați din Finlanda și 500 din alte subsidiare. Costurile asociate acestei măsuri sunt de 950 milioane de dolari, potrivit Microsoft.

Microsoft Surface Pro întrece vânzările de iPad Pro în zona enterprise din UK - în mediul enterprise din UK, în primul trimestru al anului 2016 s-au cumpărat 275.000 de Surface Pro, față de 107.000 unități de iPad Pro, conform datelor furnizate de Canalys.

PayPal oprește suportul pentru platformele Windows Phone, BlackBerry și Amazon Fire OS - PayPal va migra utilizatorii aplicației de mobil la o nouă versiune, disponibilă însă doar pentru platformele Android și iOS. După termenul limită fixat pentru data de 30 iunie, utilizatorii care nu au trecut la versiunea 6.0 a aplicației rămân doar cu opțiunea accesării saitului web PayPal în versiunea mobilă.

Microsoft vrea să elimine amenințările teroriste de pe platformele sale - nu este deloc ușor să scapi de amenințările teroriste din mediul online, dar cu uneltele potrivite puse la dispoziția utilizatorilor, gigantul din Redmond are toate șansele să materializeze acest scop nobil.

Microsoft nu îți mai permite să setezi parole slabe - Microsoft a decis să implementeze o măsură extrem de interesantă pentru a-i ajuta pe utilizatori să se protejeze mai bine împotriva infractorilor din mediul online.

Facebook beta pentru Windows 10 Mobile primește un update interesant - Microsoft (încă Microsoft!) a lansat un update de Facebook Beta pentru Windows 10 Mobile. Acesta nu aduce funcții noi, însă vine cu mai multe optimizări, în special pe zona de afișare de imagini și a feed-urilor.

Toate notificările de pe Android ajung pe noul Windows 10 - notificările de pe Android pot fi vizualizate pe calculator și vă este oferită și posibilitatea de a interacționa cu ele. Singura condiție pentru a experimenta noul concept este să fiți înscriși în programul Windows Insider și să aveți instalată pe telefonul sau tableta cu Android, cea mai recentă iterație a aplicației Cortana.

Microsoft și Facebook vor instala un nou cablu transatlantic pentru acces la internet - Proiectul botezat MAREA reprezintă o inițiativă ambițioasă pentru instalarea celui mai lung cablu submarin de fibră optică din lume, cu o lățime de bandă impresionantă ce ar putea depăși 160 terabiți pe secundă.