Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 25 - 31 Ianuarie 2016

Săptămâna aceasta s-au publicat cele mai noi rezultate financiare ale companiei Microsoft și unele aspecte nu sunt foarte pozitive. De exemplu, am aflat că vânzările de telefoane cu Windows Phone sunt în scădere dramatică, din cauza strategiei deficitare a Microsoft în această zonă. De asemenea, au apărut îmbunătățiri mult așteptate pentru serviciul Skype și noi informații despre lansarea Windows 10 Mobile. Citiți recapitularea acestei săptămâni, pentru a afla ce s-a întâmplat în ecosistemul Microsoft:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Vânzările de smartphone-uri Microsoft Lumia sunt în scădere dramatică - Microsoft a anunțat rezultatele financiare din ultimul trimestru din 2015, iar cifrele legate de zona telefoanelor inteligente sunt dezastruoase.

Descoperit în anul 2012, bug-ul care permitea aflarea adresei IP pentru orice utilizator Skype a fost reparat - Până acum, orice hacker mai mult sau mai puțin experimentat putea obține adresa IP folosită de utilizatori Skype, cunoscând doar numele contului, trecând imediat la atacuri directe asupra dispozitivului folosit pentru conectare.

Microsoft News Pro îți aduce cele mai interesante știri pe iPhone - După ce ne-am obișnuit să parcugem calupuri de știri inutile și neinteresante pentru domeniul nostru de activitate, Microsoft News Pro speră să remedieze problema.

Microsoft Word Flow vine pe iOS cu un mod inedit de a scrie - Microsoft are în plan să implementeze un mod de scriere inedit pentru posesorii de iPhone din lumea întreagă.

Microsoft o să permită instalarea de firmware oficial și pe aparatele din programul Insider Preview - Smartphone-urile din programul Windows 10 Mobile Insider Preview vor putea să primească totuși update-uri de firmware. Dacă nu știați, odată înrolate în Insider Preview, aparatele primesc pe această cale doar update-uri legate de sistemul de operare, nimic pentru firmware.

Microsoft Edge e mereu pe urmele tale, chiar și când il refuzi frumos - Microsoft Edge nu este pe atât de revoluționar și flexibil pe cât ar vrea Microsoft să crezi. Din varii motive, browserul celor de la Microsoft insistă să urmărească sesiunile tale de navigare pe Internet, chiar că vrei asta sau nu.

Microsoft dezvoltă o protecție pentru smartphone cu display secundar e-ink - Accesoriile inteligente pentru smartphone nu sunt un concept tocmai nou, iar câțiva producători au experimentat chiar și cu lansarea de smartphone-uri cu display-uri secundare. Microsoft Research, divizia de cercetare a companiei lucrează la un accesoriu pentru dispozitivele Lumia care să împace aceste două concepte într-unul singur.

Microsoft aproape a confirmat existența unui Surface Phone - Surface Phone, telefonul despre care s-a vorbit atât de mult în ultima perioadă, ar putea fi anunțat de Microsoft, în curând.

Gabe Aul: Windows 10 Mobile e în grafic, lansarea în anul asta. Urmează noi versiuni de test - După ce a anunțat disponibilitatea Windows 10 Insider Preview build 14251 pentru PC, Gabe Aul a dat și câteva informații interesante despre versiunea Windows 10 Mobile. Este în grafic și va putea fi lansată la începutul acestui an.

Digital Citizen: Cele mai populare articole ale lunii

Iată cele mai populare articole publicate pe Digital Citizen România, în luna Ianuarie 2016:

Recenzie ASUS ROG G752VT - Laptop de gaming cu un design extraterestru - O recenzie pentru unul dintre cele mai noi și interesante laptop-uri de gaming de pe piață.

Găsește driverele lipsă și dispozitivele ascunse din Windows, cu Manager dispozitive - Acest ghid oferă informații detaliate despre cum folosim Manager dispozitive pentru a administra dispozitivele din care este compus calculatorul.

Review Microsoft Lumia 550 - Un smartphone cu Windows 10 Mobile la preț accesibil - O recenzie detaliată pentru cel mai nou smartphone ieftin cu Windows 10 Mobile.