Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 25 - 31 iulie 2016

Săptămâna aceasta, Microsoft a lansat ultimul build de test pentru Windows 10 Anniversary Update, ce va fi disponibil oricui, săptămâna viitoare. De asemenea, compania a îmbunătățit suportul pentru albume foto în OneDrive și a anunțat încă o rundă de concedieri în echipa care lucrează la platforma mobilă Windows 10 Mobile. Pentru a afla mai multe detalii, dar și alte știri interesante, citește recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Windows 10 Anniversary Preview build 14393.5 disponibil în Fast Ring - La fix o săptămână distanță de momentul lansării oficiale pentru următoarea versiune de Windows, adică Windows 10 Anniversary Update, utilizatorii din programul Insider primesc un nou build: 14393.5. Este Release Candidate-ul pentru Windows 10 Anniversary Update.

Procesul agresiv de upgrade la Windows 10 are consecințe pentru Microsoft - La nivel global, dezbaterile pe marginea acestui subiect au fost foarte aprinse și, în mod inevitabil, unele dintre ele au ajuns să se reflecte în înfățișări la tribunal.

Microsoft îmbunătățește suportul pentru albume foto din serviciul OneDrive - Inspirat de funcțiile similare prezente deja în aplicația Google Photos, Microsoft adaugă o serie de funcții pentru organizarea mai ușoară a pozelor încărcate în contul OneDrive.

Shazam pentru flori ar putea veni de la Microsoft - Telefonul din buzunar ne ajută să ajungem foarte rapid la o informație pe care nu o cunoaștem, iar în curând, datorită Microsoft, s-ar putea să ne ajute să aflăm denumirea florilor cu care interacționăm.

Microsoft Pix promite fotografii mai bune pe iOS - Mulți utilizatori de iOS laudă aplicația standard pentru cameră realizată de Apple, întrucât este foarte intuitivă și oferă rezultate bune fără a necesita utilizarea unor setări avansate. Microsoft consideră însă că are o soluție și mai bună, care poate să îmbunătățească fotografiile realizate cu telefonul folosind inteligența artificială. Aceasta se numește Microsoft Pix și este disponibilă pe iOS chiar acum, complet gratuit.

Microsoft aduce Researcher AI în Word și ne ajută să scriem lucrari mai bune - Microsoft introduce funcția Researcher în Word, o facilitate care vine să facă mai ușoară scrierea documentelor. Cu alte cuvinte, le permite și celor mai puțin prolifici în scris să facă lucrări mai bune.

Microsoft concediază încă 2850 de angajați care au lucrat la platforma Windows Phone - Microsoft au concediat încă 2850 de angajați din cadrul diviziei pentru telefoane, în plus față de cele 1850 concedieri anunțate deja în luna mai. Aproximativ 900 de angajați au primit deja notificări de concediere, precizează reprezentanții companiei.

Digital Citizen: Cele mai populare articole ale lunii

Iată cele mai populare articole publicate pe Digital Citizen România, în luna august 2016:

Cum eliberezi spațiu pe disc folosind Curățare disc, în Windows - Curățare disc (Disk Cleanup) , este o aplicație care îți permite să eliberezi spațiu pe disc, ștergând fișiere de sistem de care nu mai ai nevoie.

Cum îți defragmentezi hard disk-ul și partițiile în Windows - Află cum se analizează și cum se defragmentează partițiile de disc în Windows 8.1 și în Windows 10.

Cum resetezi toate adaptoarele de rețea în Windows 10, cu 6 clicuri - Ultima versiune de Windows 10 îți oferă o metodă ușoară de a îți reseta toate plăcile de rețea, inclusiv pe cele wireless. În acest ghid arătăm cum se face asta.