Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 25 Aprilie - 1 Mai 2016

Săptămâna aceasta Microsoft au declarat că vor susține și vor dezvolta ecosistemul Windows 10 Mobile, mulți ani de acum încolo. Chiar dacă în momentul actual este greu de crezut că vor face asta, Microsoft ne spun că au planuri concrete cu acest sistem de operare, planuri care includ și noi dispozitive mobile. De asemenea, am aflat despre noi caracteristici utile care vor veni vara asta în Windows 10, precum și vești bune despre noi aplicații Facebook și Instagram pentru Windows 10. Pentru a afla mai multe detalii, dar și alte știri interesante, citiți recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Microsoft dă asigurări că va susține Windows 10 Mobile mulți ani de acum încolo - „Microsoft va continua să susțină Windows 10 Mobile pentru mulți ani de acum încolo”, a scris Terry Myerson, vicepreședintele responsabil cu divizia Windows și Dispozitive, într-un e-mail trimis partenerilor. Mai mult, el a adăugat că Microsoft va continua să lanseze smartphone-uri sub brand propriu.

Microsoft va include un nou feature în Windows 10: Apple îl oferă deja de doi ani - Cei care folosesc Windows pe mobil și pe laptop vor putea schimba rapid dispozitivele atunci când vine vorba de editarea de documente.

Ofertă interesantă: la un Lumia 950 XL primești gratuit un Lumia 950 - Oferta este valabilă în SUA și în Canada, în limita stocului disponibil. Pentru fiecare Lumia 950 XL cumpărat, Microsoft oferă și un Lumia 950. Adică pentru 649 USD (plus taxe) se primesc două smartphone-uri interesante, ambele capabile să funcționeze cu Continuum for Phones.

Aplicațiile Instagram și Messenger sunt acum disponibile pentru Windows 10 - Facebook a lansat aplicațiile Messenger și Instagram pentru Windows 10. Aplicația Facebook, disponibilă deja, a fost actualizată. Acestea merg și pe Windows 10 Mobile și reprezintă aplicații net superioare versiunilor precedente. Mai ales utilizatorii de Instagram vor aprecia noua versiune.

Un program meteo transmis live la TV, întrerupt de o notificare pentru instalarea Windows 10 - Dacă nu ai trecut deja la Windows 10, Microsoft încearcă să te convingă să faci acest lucru prin toate mijloacele posibile și nu întotdeauna în cele mai bune momente. Cei de la stația de televiziune KCCI 8 din Iowa, SUA, au aflat pe pielea lor acest lucru.

Încă o problemă de securitate în Windows: hackerii pot rula orice aplicație - Un utilizator de Windows a găsit o vulnerabilitate a programului AppLocker din noile versiuni ale sistemului de operare. AppLocker este un feature care a debutat în aceeași perioadă în care Microsoft a lansat Windows 7 și care vă permite să alegeți care persoane sau grupuri pot rula anumite aplicații pe PC.

Microsoft anunță Flow și prima versiune public preview pentru PowerApps - Microsoft Flow, soluția Microsoft pentru conectarea mai multor servicii în vederea automatizării operațiilor a fost în sfârșit anunțat (după ce informația a scăpat pe net mai demult) iar odată cu acest anunț s-a lansat și versiunea public preview pentru PowerApps.

Microsoft vrea să stocheze datele în structuri ADN sintetice - Compania a cumpărat 10 milioane de astfel de fâșii de ADN sintetic. Un gram de ADN poate stoca până la un miliard de terabiți de date. În 2013, se estima că o astfel de tehnologie ar fi viabilă pentru 500 de ani sau chiar mai mult.

Digital Citizen: Cele mai populare articole ale lunii

Iată cele mai populare articole publicate pe Digital Citizen România, în luna aprilie:

Blochează saiturile malițioase, pe toate dispozitivele din rețea, folosind un router ASUS - Știai că routerul tău wireless ASUS poate bloca accesul la saituri malițioase care distribuie malware ori încearcă să-ți fure datele personale folosind tactici de phishing?

Votează cel mai bun produs de securitate pentru Windows, în 2016 - Prima ediție a premiilor de securitate Digital Citizen România este o campanie foarte populară prin care poți câștiga premii surpriză. Dacă nu ai votat încă, nu ezita să faci asta acum.

Cum se schimbă rezoluția ecranului, cum se măresc textul și iconițele - Cum se schimbă rezoluția monitorului în Windows, cum lucrezi cu mai multe monitoare, ce setări trebuiesc modificate pentru a mări textul și alte elemente de pe ecran. Cum să revii la setările originale dacă este necesar?