Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 27 iunie - 3 iulie 2016

Microsoft a anunțat că actualizarea Windows 10 Anniversary Update va fi disponibilă gratuit pe 2 August, 2016. De asemenea, Microsoft a pierdut un proces în SUA, din cauza politicii agresive de forțare a actualizării de la Windows 7 și Windows 8.1 la Windows 10 și, drept rezultat, au plătit despăgubiri, au anunțat că vor schimba abordarea și va fi mai ușor să refuzi update-ul la Windows 10. Pentru a afla mai multe detalii despre aceste evenimente dar și alte știri interesante din ecosistemul Microsoft, citește recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Versiunea aniversară a Windows 10 are o dată de lansare - Printr-o postare pe blogul companiei, a fost confirmată data de 2 august pentru actualizarea aniversară de Windows 10. Aceasta are titlul ,,Microsoft anunță Windows 10 Update Aniversar – disponibil pe 2 august.”

Surse: Microsoft va lansa un PC Surface all-in-one - Microsoft lucrează la un PC all-in-one (AIO) sub brandul Surface pe care îl va lansa în toamna acestui an, potrivit unor surse ale Digitimes. Acesta va fi o alternativă la a doua generație a laptopului Surface Book, pe care compania o va anunța în primul trimestru al anului viitor.

Microsoft i-a plătit unei femei 10.000 de dolari în urma unui update forțat la Windows 10 - Tactica de promovare folosită de Microsoft pentru cel mai nou sistem de operare al său începe să coste compania, aceasta tocmai i-a plătit 10.000 de dolari unei femei în urma unui update forțat la Windows 10.

Microsoft își revizuiește atitudinea și nu vă mai forțează trecerea la Windows 10 - După ce au început să piardă procese legate de procesul agresiv prin care vă invită să vă instalați Windows 10, cei de la Microsoft se pare că și-au revizuit atitudinea.

NuAns Neo, noul smartphone bazat pe Windows 10 Mobile este disponibil acum și din afara Japoniei - NuAns Neo este un smartphone accesibil echipat cu un ecran HD de 5”, oferit într-o carcasă cu design îndrăzneț, având spatele acoperit cu un capac demontabil disponibil cu mai multe tipuri de finisaje.

Windows 10 Insider Preview Build 14376 pentru PC și Mobile disponibil în Fast Ring - Află ce se schimbă în noile build-uri de teste Windows 10 Insider Preview 14376 pentru PC și mobile.

Dell renunță la tabletele cu Android și se concentrează pe dispozitive 2-în-1 cu Windows - Vânzările de tablete sunt în declin, iar la orizont nu sunt semne care indică că acest trend se va schimba. Dell tocmai a anunțat că va renunța la linia de tablete Venue cu sistem de operare Android. Compania nu renunță însă complet la tablete, ci se va concentra pe dispozitivele hibrid 2-în-1 cu sistem de operare Windows 10.

Toughpad FZ-G1: Cea mai rezistentă tabletă cu Windows devine și mai bună - Amatorii de gadgeturi andurante care își doreau cea mai rezistentă tabletă cu o configurație hardware de actualitate se pot orienta către Toughpad FZ-G1 de la Panasonic.

Microsoft vinde Surface Pro 4 la pachet cu Xbox One - Se întâmplă în Statele Unite și este o promoție destinată exclusiv studenților, care beneficiază astfel de o reducere de 300 dolari. Suficientă, practic, pentru a compensa valoarea consolei. Compania din Redmond încearcă astfel să se apropie și de tineri cu Surface Pro 4, un produs destul de targetat înspre mediul business și înspre productivitate.

Snapchat va avea aplicație oficială pentru telefoane cu sistem Windows Phone - După Facebook, și Snapchat va avea aplicație oficială pentru platforma Windows Phone, administratorii rețelei de socializare colaborând cu Microsoft pentru a oferi o experiență în utilizare cât mai bună.

VLC a devenit o aplicație universală pentru Windows 10 și mobile - Mulți utilizatori de PC și Mac depind de VLC pentru consumul de conținut multimedia, iar această nouă lansare va favoriza și mai mult popularitatea sa.

Digital Citizen: Cele mai populare articole ale lunii

Iată cele mai populare articole publicate pe Digital Citizen România, în luna iunie 2016:

Analiză comparativă - Care este cel mai bun scaner online de antivirus? - Am testat 10 dintre cele mai populare scanere de securitate online și, deși a durat ceva timp, avem rezultate interesante de împărtășit cu voi. Nu ezita să citești acest articol și vei afla care sunt cele mai bune scanere antivirus online pentru Windows.

Linia de comandă - Patru comenzi de rețelistică pe care ar trebui să le știi - Dacă vrei să fii zeu în ale Liniei de comandă (Command Prompt), citește acest articol despre comenzi de rețelistică foarte utile.

Vezi filme HD de oriunde sau cel mai bun gadget pe care-l poți cumpăra vara asta - Dacă vrei să poți vedea filme HD de oriunde călătorești, pe ecrane mai mari decât cel al smartphone-ului tău, atunci achiziția unui adaptor Miracast este cea mai bună idee de cumpărături pe care o poți avea vara asta. Eu am folosit un astfel de adaptor în toate călătoriile mele din ultimele luni și pur și simplu îl ador. Află de ce, din acest articol.