Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 28 Martie - 3 Aprilie 2016

Săptămâna aceasta a avut loc conferința BUILD, organizată de Microsoft în San Francisco. În cadrul acestui eveniment s-au făcut multe anunțuri și demonstrații foarte interesante despre viitorul Windows și al produselor și serviciilor Microsoft. Am aflat ce va aduce nou actualizarea de anul acesta pentru Windows 10, faptul că Microsoft va integra linia de comandă Bash din Linux în Windows 10, precum și detalii despre lansarea kit-ului HoloLens pentru dezvoltatorii de software. Dacă vreți să știți ce va face important Microsoft în 2016, trebuie să citiți recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Windows 10 a ajuns la o cotă de piață de 20% - Cel puțin în sfera PC-urilor și sistemelor laptop/convertibile, Windows 10 poate fi considerat un succes pentru Microsoft, rata de adopție a noului OS livrat utilizatorilor ca și upgrade gratuit de la versiunile anterioare de Windows fiind la un nivel cel puțin satisfăcător.

Aniversarea Windows 10 se va sărbători cu un update important - În cadrul evenimentului Microsoft Build, desfășurat în aceste zile în San Francisco, oficialii companiei americane au dezvăluit câteva detalii despre performanța și viitorul Windows 10.

Windows 10 primește suport nativ pentru Bash Shell - La Build 2016, Microsoft a dezvăluit că va adăuga ceva complet neașteptat pentru Windows 10: suport nativ pentru consola de comandă Bash, din Linux.

Microsoft extinde funcțiile de securitate Windows Hello către toate aplicațiile și servicii web - Funcție de securitate introdusă odată Windows 10, Windows Hello era până acum limitată la ecranul de login, însă odată cu actualizarea pregătită de Microsoft pentru această vară, autentificarea pe bază de amprentă va fi posibilă în orice aplicație sau serviciu web.

Xamarin devine gratuit și open source - Instrumentele de dezvoltare Xamarin devin gratuite pentru toate versiunile de Visual Studio (Enterprise, Professional și Community), cu alte cuvinte dezvoltarea cross-platform de aplicații pentru iOS, Android și Windows 10 Mobile a devenit acum gratuită, la îndemâna oricui este interesat.

În sfârșit, Microsoft Edge suportă extensii, iar primele sunt utile - Microsoft Edge va introduce suportul pentru un număr semnificativ de extensii, deși nu știm sigur când vor apărea și cum este posibil ca fiecare dintre noi să-și creeze propriile astfel de unelte.

Desktop App Converter, unealta care permite aducerea aplicațiilor Win32 pentru desktop în Windows Store - Microsoft a prezentat un nou convertor de aplicații pentru desktop, care va permite dezvoltatorilor să aducă pe Platforma Universală Windows cele peste 16 milioane de aplicații existente. Dezvoltatorii pot adăuga la acestea capabilitățile Platformei Universale Windows și le pot publica în Windows Store.

Windows 10 capătă notificări de Android - Mai țineti minte anunțul lui Windows 10 Anniversary Update? Cel care prin care era adăugat suport nativ pentru Bash din Linux, în Windows 10? Se pare că Microsoft acum vrea să imbrățișeze din plin și Android, pentru că adaugă suport în Windows 10 pentru sistemul de notificări existent pe Android.

Microsoft HoloLens dev kit livrat de astăzi - Dezvoltatorii de aplicații care s-au înrolat în programul HoloLens Developer vor începe să primească primele produse și să înceapă să se joace cu ele, punând bazele mult anticipatei biblioteci de aplicații cool pentru Windows 10 și HoloLens.

Microsoft: Nu ne concentrăm pe Windows Phone în acest an - Microsoft nu a făcut niciun anunț important legat de smartphone-urile sale Lumia, la cea mai importantă conferință anuală a companiei. Asta deoarece gigantul software nu se va mai concentra în acest an pe această direcție de business.

Windows Camera primește noi setări Rich HDR - Avem în Windows Store o actualizare pentru aplicația Camera din Windows 10 Mobile, care aduce noi facilități Rich HDR. Este vorba despre o reajustare a funcției Rich Capture, devenită acum Rich HDR și despre care Microsoft spune că ar veni cu mai multe funcții și efecte interesante.

Digital Citizen: Cele mai populare articole ale lunii

Iată cele mai populare articole publicate pe Digital Citizen România, în luna Martie 2016:

Informații de sistem - Cum afli totul despre configurația PC-ului tău - Cum folosești aplicația Informații de sistem din Windows, pentru a afla detalii despre hardware-ul și software-ul din calculatorul ori dispozitivul tău cu Windows.

8 metode de a dezinstala aplicații și programe din Windows - Toate modurile prin care poți dezinstala aplicații și programe din toate versiunile moderne de Windows.

Cum se compară Windows 10 Mobile cu Windows Phone 8.1 în termeni de performanță - Dacă ai un smartphone cu Windows Phone 8.1 și vrei să treci la Windows 10 Mobile, iată ce se va întâmpla cu performanța telefonului tău.