Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 29 Februarie - 6 Martie 2016

Săptămâna aceasta, compania ASUS a lansat în România primul său monitor curbat de gaming. Este un dispozitiv de-a dreptul impresionant, care merită văzut și cel puțin încercat. De asemenea, am aflat vești noi despre viitorul Windows 10, precum și faptul că este foarte posibil ca Microsoft să lucreze la o versiune Windows 10 RT. De asemenea, a apărut și un zvon conform căruia, Microsoft planifică să ofere upgrade-uri hardware pentru consola Xbox One. Pentru a afla mai multe detalii despre aceste evenimente, dar și alte știri interesante, citește recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Monitorul curbat de gaming ASUS ROG Swift PG348Q, lansat oficial în România - ASUS Republic of Gamers (ROG) a prezentat modelul ROG Swift PG348Q, un monitor cu ecran curbat, Ultra-Wide, cu diagonala de 34 de inci, aspect 21:9 și rezoluție QHD (3440 x 1440).

Microsoft adaugă o funcție nouă și utilă în aplicația pentru gestionarea listei de contacte din Windows 10 - Păstrând obiceiul de a adăuga funcții noi în aplicațiile deja incluse cu sistemul de operare, Microsoft îmbunătățește aplicația Pe rsoane , de pe dispozitivele cu Windows 10, ajutând utilizatorii să țină mai ușor evidența discuțiilor purtate cu fiecare contact din agendă.

Microsoft lansează Windows Defender Advanced Threat Protection pentru analiza rețelei și detecția problemelor de securitate - Windows Defender Advanced Threat Protection este o extensie pentru Windows Defender, soluție antimalware livrată direct în Windows 10, care oferă posibilitatea companiilor de a detecta o posibilă problemă după ce aceasta s-a întâmplat.

Microsoft pierde războiul pe piața programelor de navigare pe internet, în ciuda lansării browserului Edge - Februarie a fost o nouă lună proastă pentru Microsoft pe piața browserelor de internet. Programele de navigare online ale companiei, Edge și Internet Explorer (IE), au pierdut 2,1 puncte procentuale din cota de piață comparativ cu luna ianuarie, iar dacă trendul se menține, în luna mai, Google va deveni liderul pieței cu browserul Chrome.

Microsoft plănuiește să actualizeze în viitor piesele din Xbox One - De când s-a lansat, Xbox One a avute ceva probleme în termeni de performanță. Microsoft recunoaște că această situație va scurta durata de viață a consolelor sale, așa că se gândește să le actualizeze pe viitor.

Windows RT s-ar putea întoarce cu compatibilitate Windows 10 - Windows RT a fost un eșec, fiind abandonat complet, fără posibilitate de upgrade la Windows 10. Se pare însă că această versiune ar putea reveni într-un viitor apropiat sub forma lui Windows 10 RT, un sistem de operare cu toate funcțiile normale, însă cu suport complet pentru procesoare pe arhitectură ARM.

Platforma Universală Windows este un pericol pentru industria PC-urilor - Construită în vederea unificării tuturor produselor Microsoft, de la PC-uri la tablete și console, Platforma Universală Windows devine un subiect de controversă printre dezvoltatorii de aplicații și jocuri.

Din 3 martie update-urile de firmware pentru Insiderii cu Windows 10 Mobile vor veni automat - Începând din 3 martie TOATE aparatele Lumia cu Windows 10 Mobile vor primi automat update-urile de firmware, odată ce vor fi disponibile. Utilizatorii nu mai trebuie să facă nimic special pentru a le primi: dacă vor fi publicate de Microsoft, vor apărea ca și update disponibil, chiar dacă se folosește Windows 10 Mobile Insider Preview.

HoloLens disponibil în curând pentru pre-comandă - Se pare că pre - comenzile pentru dezvoltatori au început, urmând ca acestea să fi onorate pe data de 30 martie. Cei care fac pre-comandă primesc headset-ul pentru AR (Augmented Reality), alături de câteva jocuri și aplicații native, alături de o aplicație pentru control de la distanță, compatibilă cu Windows 10.

Cu ce vine nou următoarea versiune importantă de Windows 10 - Vor fi lansate actualizări importante și vor fi integrate funcții noi în Windows 10 sub forma unor pachete de update-uri. Un astfel de service pack a fost deja lansat și duce versiunea exactă de Windows 10 la numărul 1511. În această vară va fi disponibil cel de-al doilea update major.

Digital Citizen: Cele mai populare articole ale lunii

Iată cele mai populare articole publicate pe Digital Citizen România, în luna Februarie:

6 Aplicații gratuite cu care afli cheia de licență pentru Windows - Nu mai știi care este cheia de produs pentru versiunea ta de Windows? Ori pentru pachetul Microsoft Office instalat pe calculator? Citește acest ghid pentru a învăța cum afli licența pentru acest produse software.

8 Lucruri pe care le poți face în Magazinul din Windows 10 - Un ghid foarte util pentru utilizatorii de Windows 10.

Recenzie ASUS RT-AC5300 - Routerul pe care Spiderman l-ar construi - Compania ASUS a lansat un router foarte avansat, cu facilități de ultimă generație. Află ce are de oferit această bestie, din acest review.