Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 30 Mai - 5 Iunie 2016

Săptămâna aceasta am aflat despre noi proiecte de cercetare foarte interesante la care lucrează Microsoft, precum și despre lansarea de noi aplicații universale pentru Windows 10 și Windows 10 Mobile. Citește recapitularea știrilor acestei săptămâni, pentru a fi la zi cu ceea ce face Microsoft:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Aplicațiile Microsoft vor veni pre-instalate pe dispozitivele Xiaomi - Xiaomi este cel mai nou partener al companiei Microsoft, acordul dintre cele două părți asigurând atât prezența aplicațiilor Microsoft pe dispozitive le Xiaomi, cât și accesul la brevetele legate de tehnologia mobilă.

Microsoft lansează inițativa Ventures Group pentru a ajuta startup-uri din zona de cloud, securitate și machine-learning - Microsoft ne anunță că și-a creat propriul grup de investiții, denumit Ventures Group, pentru a ajuta startup-urile din zona cloud, securitate și machine-learning.

Microsoft FlashBlack aduce realitatea virtuală pe telefoane slabe - În teorie, experiențele de realitate virtuală sunt asociate cu niște configurații hardware foarte performante, dar prin intermediul Microsoft FlashBlack, gigantul din Redmond vă propune o rețetă completă pentru VR.

Viber disponibil acum pe Windows Store - După mult timp de așteptare, Viber a ajuns în sfârșit pe platforma Windows 10 sub formă de aplicație universală. Noul Viber pentru Windows 10 este compatibil cu toate dispozitivele care rulează sistemul de operare de la Microsoft.

Microsoft pregătește două noi console Xbox - Compania din Redmond are de gând să lanseze atât o versiune compactă de Xbox One în acest an, cât și una mult mai puternică decât cea existentă, în 2017.

Windows 10 Mobile Insider Preview Build 14356 ajunge în Fast Ring. Multe bugfix-uri! - Un nou build de test Windows 10 Mobile Insider Preview (10356) a fost lansat în Fast Ring. Principalele elemente de noutate se învârt în jurul asistentului Cortana care a primit noi animații și posibilitatea de a transfera mai multe notificări de pe smartphone pe PC – în speță notificările de mesaje SMS și social media, apeluri.

Windows 10 se va putea debloca cu ceasuri, brățări și telefoane - Gigantul din Redmond va dezvolta un API deschis mai multor parteneri producători de hardware, acesta din urmă nu va fi limitat doar la dispozitivele purtabile ale companiei, cum ar fi Microsoft Band.

Digital Citizen: Cele mai populare articole ale lunii

Iată cele mai populare articole publicate pe Digital Citizen România, în luna mai:

Premiile Digital Citizen 2016 - Cel mai bun produs de securitate al anului - Anul acesta am organizat prima ediție a premiilor Digital Citizen pentru cel mai bun produs antivirus al anului. Dacă nu știi ce produs a câștigat, este musai să citești acest articol.

Actualizează firmware-ul de pe routerul tău wireless ASUS, în 4 pași - Ai un router wireless ASUS? Vrei să fii la zi cu actualizările de firmware și să beneficiezi de cele mai bune performanțe și facilități? Citește acest ghid.

"Nu folosi altceva decât Magazinul Play!" recomandă un expert în securitate al ESET - Dacă te interesează să ai o experință de utilizare cât mai sigură pe smartphone-ul ori tableta ta cu Android, citește acest interviu. Vei învăța multe despre securitate.