Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 4 - 10 Aprilie 2016

Săptămâna aceasta, Microsoft au lansat prima versiune de test pentru Windows 10 care include schimbările majore anunțate săptămâna trecută în cadrul conferinței BUILD. De asemenea, Microsoft au anunțat că browserul web Microsoft Edge va bloca implicit conținutul Flash de pe web. Pentru mai multe detalii despre aceste știri dar și alte detalii interesante, citește recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Avem Windows 10 Insider Preview Build 14316: fuga la download să luați noutățile prezentate la BUILD 2016! - Tot ce s-a prezentat la BUILD 2016 ca făcând parte din Windows 10 Anniversary Update, versiune pe care o vom primi ca upgrade gratuit în vară, poate fi testat încă de acum pe sistemele Insider Preview.

Cortana va putea afișa notificări de Android pe PC - Cortana, asistentul personal al celor de la Microsoft va putea livra notificările de pe dispozitivele Android pe PC.

Microsoft va lansa trei modele Surface Phone, însă ar putea renunța la gama Lumia - Potrivit ultimelor zvonuri, compania ar putea încerca o relansare a gamei sale de telefoane mobile folosind un nou design de carcasă inspirat de tabletele Surface.

Desktop App Converter (Project Centennial) poate fi descărcat și folosit - Anunțat la BUILD 2016, Desktop App Converter (Project Centennial) e disponibil acum pentru download de pe serverele Microsoft. Este vorba despre un instrument construit pentru a ajuta dezvoltatorii să convertească aplicațiile clasice Win32 în proiecte UWP (Universal Windows Platform) pentru a putea rula pe toate edițiile de Windows 10, inclusiv pe telefoane, tablete sau console Xbox One.

Ultima redută – Microsoft Edge renunță la Adobe Flash - Microsoft Edge este cel mai recent browser care începe să blocheze implicit o mare parte din conținutul Adobe Flash de pe saiturile web.

Microsoft testează Outlook.com Premium, un serviciu de e-mail pentru profesioniști - Microsoft testează o nouă versiune a serviciului de e-mail Outlook.com numită Premium. Acesta este o soluție pentru utilizatorii business, care va oferi integrare cu Office 365 și suport pentru domenii personale. Nu este clar dacă acest serviciu va fi plătit separat de abonamentul pentru Office, sau dacă va necesita o plată separată, însă cu siguranță nu va înlocui ad-free Outlook.com, care este acum disponibil pentru toți utilizatorii.

Traduci fără internet cu Microsoft Translator pe iPhone - Există o concurență tacită între Microsoft și Google când vine vorba de traduceri offline, iar Microsoft Translator tocmai a câștigat cursa pe iPhone.