Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 5 - 11 Decembrie 2016

Săptămâna aceasta am aflat că, în 2017, Windows 10 va putea executa aplicații pentru PC pe telefoane și tablete cu procesoare ARM. O mișcare foarte importantă care va crește și mai mult potențialul dispozitivelor care vor fi create în viitor de Microsoft. Imaginați-vă smartphone-ul care poate fi cu adevărat un PC! De asemenea, compania pregătește și un Home Hub care va fi un serviciu software ce-ți va transforma PC-ul în centrul pentru administrarea dispozitivelor inteligente din casa ta. Pentru mai multe detalii, dar și alte știri interesante, citește recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

În viitorul Windows 10 Creators Update o să putem folosi aplicații x86 Win32 pe ARM. Chiar și Photoshop! - În actualizările viitoare de Windows 10 va fi posibil să rulăm aplicații Win32 gen Photoshop pe tablete și telefoane cu procesoare ARM. Și cu o viteză destul de bună, dacă este să ne luăm după demo-ul Microsoft în care Adobe Photoshop se mișcă extrem de bine pe un sistem ARM.

Microsoft ar putea ataca piaţa „smart home”, adăugând funcţionalitatea Home Hub în Windows 10 - Conform unor zvonuri încă neconfirmate, compania pregăteşte noul „Home Hub”, un software avansat de comenzi vocale, care va folosi Cortana pentru a controla toate electronicele inteligente din casă. Acest concept va funcţiona iniţial alături de un computer cu Windows 10, însă vor exista şi dispozitive de sine stătătoare, nu foarte diferite de Amazon Echo şi Google Home.

Ce-ar putea face Microsoft cu LinkedIn ca să nu distrugă rețeaua de business - Microsoft a primit aprobarea finală pentru a prelua Linkedin pentru 26.5 miliarde de dolari.

Windows Camera aduce opțiunea de înregistrare în rafală a 3 poze HDR - A ieșit o nouă versiune a aplicației Windows Camera pentru Windows 10 și Windows 10 Mobile din Insider Preview. Cea mai importantă schimbare este legată de faptul că această versiune aduce posibilitatea de a face trei poze HDR până când acestea vor fi salvate în memorie.

De ce multe spitale încă folosesc Windows XP - Windows XP, sistemul de operare creat în urmă cu 15 ani de Microsoft, încă este folosit în numeroase spitale.

Microsoft anunţă cerinţele finale de sistem pentru realitate virtuală pe Windows 10 - Microsoft a lansat o listă oficială de condiţii pe care hardware-ul dintr-un PC trebuie să le îndeplinească pentru a folosi noile headset-uri VR produse de partenerii Microsoft.

Video: ochelarii HoloLens folosiți într-o operație pe coloana vertebrală - Pentru că medicina e unul din domeniile unde realitatea augumentată are cele mai mari șanse să fie adoptată rapid, nu ar trebui să ne mire faptul că tot mai mulți medici apelează la HoloLens și Windows 10 atunci când operează.