Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 5 - 11 Septembrie 2016

Săptămâna aceasta a fost una mai liniștită în universul Microsoft: am aflat că Samsung a creat un patent pentru un smartphone care rulează Android și Windows simultan și că, cu un stick de memorie USB și softul potrivit, poți fura detaliile de autentificare de pe orice calculator cu Windows, în doar 30 de secunde. Pentru a afla mai multe detalii, dar și alte știri interesante, citește recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Samsung patentează un smartphone ce folosește Android și Windows Mobile! - Samsung tocmai a obținut un patent pentru un smartphone care va fi capabil să folosească Windows și Android simultan – nu ar fi prima idee care să ofere dual boot pe un smartphone, însă patentul Samsung vine cu ceva foarte interesant: permite rularea în paralel a aplicațiilor de Windows și a celor de Android.

Una dintre aplicațiile populare în vechile versiuni de Windows ar putea reveni în curând în Windows 10 - Movie Maker a debutat în 2000 și a fost preinstalat în sistemele de operare Windows ME, Windows XP și Windows Vista. Se pare că Microsoft lucrează la o versiune nouă a programului pentru Windows 10. Aceasta va fi disponibilă în Windows Store, potrivit unui mesaj publicat de un reprezentant al companiei pe o pagină de suport.

Cum furi parola de la Windows cu un stick USB - Întregul sistem de hacking a fost conceput și demonstrat de către Rob Fuller, expert de securitate. Acesta a reușit în doar câteva minute să fure numele de utilizatori și parolele aferente dintr-un computer aflat pe ecranul de autentificare. Pentru asta, a folosit un program intitulat Responder și un mini computer cu Linux ce se alimentează de la un port USB.

Vești proaste pentru gameri: procesoarele Kaby Lake și Bristol Ridge rulează doar Windows 10 - Un zvon mai vechi devine acum realitate: procesoarele de ultimă generație, precum Intel Kaby Lake sau AMD Bristol Ridge vor rula doar Windows 10 și nu vor suporta Windows 7.

Torrex, primul client BitTorrent pentru consola Xbox One - Aflată în stadiul beta de testare, noua aplicație Torrex pentru Xbox One vine cu o interfață refăcută, oferind acces la majoritatea funcțiilor disponibile și în versiunea pentru PC-urile cu Windows.

Pachetul de updateuri Windows 10 Mobile Build 14393.105 ajunge în Release Preview și Slow - Vorbim de un set de update-uri pentru Windows 10 Anniversary Update și nu de un build intermediar de Redstone 2.