Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 7 - 13 Decembrie

Săptămâna aceasta, Microsoft au livrat o actualizare pentru Windows 10 Mobile care va permite ca viitoarele actualizări ale sistemului de operare să nu mai treacă prin operatorii de telefonie mobilă. Este un pas foarte curajos și benefic pentru utilizatori. De asemenea, am aflat că navigatorul web Microsoft Edge va primi curând suport pentru extensii iar Microsoft și-au cerut scuze pentru fiasco-ul generat recent cu OneDrive și deciziile privind spațiul de stocare disponibile. Pentru a afla mai multe detalii despre acest evenimente dar și alte știri interesante, citiți recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Microsoft oferă gratuit 10 din cele mai bune albume audio din 2015 via Windows Store - Toți utilizatorii de Windows 10 pot să descarce gratuit 10 din cele mai bune albume audio din 2015. Aflați cum citind acest articol.

Actualizările de Windows 10 nu vor mai depinde de operatorii de telefonie - Actualizarea Windows 10 Mobile build 10586.29 nu a mai venit prin intermediul operatorilor de telefonie, așa cum deja ne-am obișnuit până acum de la Microsoft, ci a sosit din Redmond direct pe dispozitivele noastre.

Microsoft Edge va primi în curând suport pentru extensii - A apărut recent un screenshot dintr-o versiune încă nelansată a lui Microsoft Edge, care prezintă câteva extensii și oferă și câteva informații despre modul în care acestea se instalează. Existența acestei imagini sugerează că Microsoft plănuiește să lanseze această funcționalitate în viitorul foarte apropiat. Având în vedere faptul că planul era ca Edge să primească un update care să ofere suport pentru extensii în 2016, ne putem aștepta la o lansare în primele luni ale noului an.

Cum îți menții bonusul de 30 GB free storage pe OneDrive - Microsoft vine cu o ofertă prin care cei ce doresc să păstreze spațiul de 30 GB gratuit pentru OneDrive, o pot face acum. Aflați cum din această știre.

Surprinzător, Microsoft a vândut mai multe tablete decât Apple - Piața de tablete nu mai este ce era odată, iar o dovadă clară a acestei schimbări vine sub forma unui studiu care confirmă victoria Microsoft în fața Apple la vânzări.

Lumia 550: noul smartphone de buget de la Microsoft echipat cu Windows 10 - Fiecare generație de smartphone-uri Lumia include și un membru al „familiei” 500. Pentru noile modele cu Windows 10 Mobile, Microsoft a lansat Lumia 550, un urmaș al modelelor 520 și 530, care promite experiența (aproape) completă a noului sistem de operare mobil la un preț de buget.

Niște update-uri legate de HERE Maps: utilizatorii existenți rămân cu aplicația, viitorul e nesigur - În continuare sunt probleme cu instalarea aplicațiilor Here pe aparatele Windows Phone și Windows Mobile chiar și după vreo două update-uri de Store lansate de Microsoft. A mers, pe urmă nu a mai mers, a mers din nou și acum iarăși nu mai poate fi instalat. Totuși, cine a trecut la Windows 10 Mobile și are pe undeva vreun backup în care Here Drive+ putea fi folosit, are șansa să recupereze aplicația prin descărcarea din History.

Primul smartphone cu chipset Snapdragon 820 și Windows Phone, apărut în arhiva GFXBench - Identificat cu denumirea HP Falcon, smartphone-ul apărut în arhiva cu rezultate a celebrului benchmark GFXBench atrage atenția prin specificații de top, culminând cu folosirea puternicului chipset Snapdragon 820, pregătit de Qualcomm pentru următoarea generație smartphone high-end.

Open Live Writer continuă defunctul Windows Live Writer - Ultima versiune de Windows Live Writer produsă de Microsoft, s-a oprit în 2012. Acum, poate să continue grație proiectului Open Live Writer creat de un grup de entuziaști în grupul.NET Foundation, printre care și Scott Hanselman.

Xbox One Controller Wireless Adapter a devenit compatibil cu Windows 7 și Windows 8.1 - Adaptorul wireless pentru Xbox One Controller a fost lansat la sfârșitul lui octombrie, dar din păcate el a primit atunci suport doar pentru Windows 10, cei cu sisteme de operare mai vechi fiind nevoiți să folosească perifericul în continuare prin cablu MicroUSB. Microsoft a revenit acum asupra deciziei.