Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 7 - 13 Martie 2016

Săptămâna aceasta, am aflat că Windows 10 va primi un singur update major anul acesta - Redstone 1, Microsoft Edge va primi suport extensii foarte curând și Microsoft face pași mari spre transformarea consolei de jocuri Xbox One într-un adevărat dispozitiv cu Windows 10. Pentru a afla mai multe detalii despre aceste evenimente, dar și alte știri interesante, citește recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Microsoft amână update-ul Redstone pentru Windows 10 - Microsoft a anunțat inițial că va face disponibile două mari actualizări pentru Windows 10 în acest an. Se pare însă că doar prima actualizare, numită Redstone 1, va veni acest an, în vară. Cea de-a doua, Redstone 2, va fi disponibilă abia în primăvara lui 2017. Citiți acest articol pentru a afla care sunt posibilele motive pentru care Microsoft a luat această decizie.

Browserul Microsoft Edge va primi în curând suport pentru extensii - Se pare că Edge, noul browser web dezvoltat de Microsoft, va primi suport pentru extensii până la sfârșitul lunii martie, înainte de conferința anuală BUILD, a dezvoltatorilor Microsoft. Aflați mai multe detalii din acest articol.

Xbox One ar putea rula aplicații de PC foarte curând - Phil Spencer, șeful diviziei Xbox din cadrul companiei, va păși pe scena conferinței BUILD pentru a prezenta compatibilitatea consolei de jocuri Xbox One cu aplicațiile universale Windows 10. Se pare că se apropie momentul în care Xbox One va deveni un adevărat dispozitiv cu Windows 10.

Bill Gates tachinează publicul cu un posibil viitor Age of Empires - Un utilizator Reddit l-a întrebat pe Bill Gates dacă există șanse ca Microsoft să dezvolte noi versiuni ale popularului joc Age of Empires. Dacă și voi simțiți aceeași nostalgie ca și noi, citiți acest articol pentru a afla răspunsul fondatorului Microsoft.

Microsoft vrea să vă folosiți telefonul pentru autentificare în Windows 10 - Microsoft caută noi metode de a face mai ușor procesul de autentificare la un calculator cu Windows 10. Ultimul lor proiect în acest sens este o aplicație pentru Windows 10 Mobile care te lasă să te conectezi rapid la calculatorul tău, prin intermediul unei conexiuni Bluetooth. Sună foarte interesant și abia așteptăm să vedem rezultatul final.

Windows 10 Mobile Insider Preview Build 14283 e gata in Fast Ring, doar pentru aparatele Windows 10 Mobile - Săptămâna aceasta a fost lansat un nou build pentru cei înscriși în programul Insider pentru Windows 10 Mobile. Build-ul este disponibil pentru toți cei Lumia 950, 950 XL, 650, 550, Xiaomi Mi4 și ALCATEL ONETOUCH Fierce XL și aduce îmbunătățiri pentru aplicația de management a apelurilor, precum și remedieri pentru diferite bug-uri. Aflați mai multe din acest articol.

Microsoft Lumia 650 cu Windows 10 Mobile e disponibil oficial si in Romania - Începând de săptămâna aceasta, este disponibil și în România smartphone-ul Microsoft Lumia 650 cu Windows 10 Mobile. Este un smartphone foarte subțire, cu specificații medii, adresat în special zonei de business.

Aplicația Skype pentru Smart TV rămâne fără suport oficial - Microsoft a decis să înceteze dezvoltarea aplicației Skype pentru Smart TV. Motivul este unul foarte simplu: numărul foarte mic de utilizatori ai acestei aplicații. Chiar și în sufragerie, oamenii preferă să își folosească dispozitivele mobile pentru a purta conversații pe Skype. Acolo unde, teoretic, ar fi putut să prefere să folosească Skype pentru Smart TV.

Microsoft a cumpărat anul trecut mai multe companii decât orice alt gigant din industria tehnologică - Potrivit datelor furnizate de compania CB Insights, Microsoft a fost anul trecut gigantul IT care a făcut cele mai multe achiziții, mai exact 18. În acest articol veți afla care sunt cele mai importante companii pe care Microsoft le-a cumpărat în 2015.

Fostii angajati Skype dezvolta o platforma de comunicare criptata - unul dintre co-fondatorii Skype (Janus Friis), a anunțat Wire, un startup ce promite să ne ofere soluții de comunicare securizată, inclusiv pentru conversațiile video. Având în vedere că acest anunț vine pe fondul disputei dintre Apple și FBI, este posibil să fie mai mult o mișcare de marketing, însă soluția finală rămâne la fel de interesantă.