Articole interesante pentru utilizatorii de Windows – 7 - 13 Septembrie

Săptămâna aceasta ne-a adus vești despre abordarea controversată a Microsoft de a descărca fișierele de instalare Windows 10 chiar și pe calculatoarele celor care au refuzat upgrade-ul, am aflat care este data oficială de lansare a Microsoft Office 2016 pentru Windows și știm că o serie de aplicații Lumia sunt retrase din Magazin, iar suportul oficial pentru ele se încheie. Citiți recapitularea acestei săptămâni pentru mai multe detalii, dar și pentru alte știri interesante:

Articole interesante de pe Internetul românesc

Iată cele mai interesante știri ale săptămânii despre ecosistemul Microsoft:

Se pare ca Microsoft descarca kit-ul de Windows 10 chiar daca nu il vreti - Aparent, chiar dacă ai decis să nu faci upgrade-ul la Windows 10, Microsoft tot îți descarcă fișierele de instalare pe calculator. Reacția oficială a Microsoft a fost că doresc să ofere proactivitate pentru cei care se vor decide ulterior că vor totuși upgrade-ul la Windows 10. Însă, acest lucru înseamnă spațiu de stocare ocupat și consum de trafic Internet pe care acești utilizatori nu le-au luat în calcul. Dacă Microsoft a luat o decizie bună sau nu, rămâne de dezbătut.

Microsoft vă descurajează să folosiți Chrome și Firefox - Dacă folosiți noul browser web Edge din Windows 10, atunci când veți încerca să descărcați un alt browser, Microsoft va încerca să vă convingă să rămâneți la Edge. Este o tactică de promovare a produselor proprii pe care am văzut-o deja la multe alte companii, una dintre cele mai de seamă fiind chiar Google, care încearcă să te convingă că serviciile lor funcționează cel mai bine dacă folosești Google Chrome.

Microsoft a făcut publică data de lansare a suitei Office 2016 - Suita de aplicații Microsoft Office 2016 pentru Windows va fi lansată pe 22 septembrie pentru utilizatorii obișnuiți, iar pentru companiile care folosesc licențe cu volum mare, noile aplicații vor fi accesibile începând cu data de 1 octombrie.

Aplicațiile Lumia din Windows Store rămân fără suport oficial - Microsoft au anunțat că, începând cu data de 30 octombrie, va încheia procesul de dezvoltare pentru o serie de aplicații Lumia. Printre aplicațiile afectate de această decizie se regăsesc Lumia Storyteller, Lumia Panorama și Lumia Refocus. Deși nouă ne pare rău să auzim acest lucru, vestea bună este că multe dintre funcțiile oferite de aceste aplicații vor fi integrate în aplicațiile implicite din Windows 10 Mobile.

Asa arata Lumia 950. Lansarea pe 10 octombrie - Evan Blass, cunoscut și ca @evleaks pe Twitter, a lansat un nou zvon legat de data de lansare a noilor modele de top Lumia. Se pare că acestea vor fi prezentate oficial pe data de 10 octombrie. Amuzant (și interesant) este faptul că 10 octombrie poate fi interpretat și ca 10.10!

Ce va conține update-ul din noiembrie al Xbox One - Microsoft ne dă câteva informații legate de actualizarea pentru Xbox One din luna noiembrie. Printre altele, ni se promite o nouă interfață și suport pentru jocurile Xbox 360. Evident, vorbim despre o actualizare ce va fi disponibilă mai întâi utilizatorilor înscriși în programul Insider.